Bitcoin (BTC) $ 61,984.61 0.28%
Ethereum (ETH) $ 2,417.55 0.82%
BNB (BNB) $ 564.77 2.28%
Solana (SOL) $ 143.21 0.69%
XRP (XRP) $ 0.531583 0.62%
Cardano (ADA) $ 0.350756 0.39%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109651 1.62%
Al veya Sat Paribu

SEC, TradeStation’ın ceza faturasını kesti

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto faaliyetlerinden ötürü şirketlere yaptırımları devam ediyor. SEC, saatler önce yaptığı basın açıklamasında TradeStation’a 1,5 milyon dolar cezalandırdığını duyurdu.

Resmi metne göre Florida merkezli kripto hizmet sağlayıcısı TradeStation, SEC’den izin almadan yatırımcılara kripto üzerinden mevduat yatırımı sundu. SEC, söz konusu faaliyeti menkul kıymetler yasasına aykırı buldu. TradeStation, soruşturmanın ardından 1,5 milyon dolar ödemeyi kabul ederek suçluluğunu tasdik etti.

Metinde, TradeStaiton’un yaklaşık üç buçuk senedir kripto üzerinden mevduat ve borç hizmetleri sunduğuna vurgu yapıldı. SEC yetkilisi Stacy Bogert, duyuruda şu sözlerine yer verdi:

“Bu dava, yatırımcıların teklife uygulanan etiketten bağımsız olarak federal menkul kıymetler yasaları tarafından sağlanan açıklama gereksinimlerinden yararlanmalarını sağlamanın önemini vurguladı.”

TradeStation, 30 Haziran 2022’de yatırımcılara sunduğu kripto faizi özelliğini devre dışı bırakmıştı. Şirket ayrıca bu yılın başlarında, 22 Şubat 2024’te ABD pazarındaki kripto ile ilgili tüm ürün ve hizmetlerini sonlandırmayı planladığını duyurmuştu.

Soruşturmaların odağındaki kripto hizmet sağlayıcısı, SEC’e ödediği cezanın yanında ek olarak eyalet mahkemesine 1,5 milyon dolar daha ödemeyi kabul etti. Böylelikle TradeStaion’un ödeyeceği ceza 3 milyon dolara ulaştı.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Olası Scroll Airdrop’una Nasıl Katılınır?

Bu yazımızda popüler EVM uyumlu katman-2 ölçeklendirme çözümü Scroll’ün olası bir airdrop gerçekleştirmesi durumunda airdrop almaya hak kazanmak için neler yapabileceğinizi anlatacağız. Scroll Airdrop’u Hakkında Arbitrum 23 Mart’ta görkemli bir airdrop gerçekleştirerek kripto para piyasasında tüm dikkatleri üzerine çekti. Arbitrum ilk kullanıcılarına yüklü miktarda ARB token airdrop’u gerçekleştirmesinin ardından kripto para piyasasında gözler airdrop gerçekleştirebilecek ...

Bağlantıyı kopyala