Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Hakim, Binance ve ABD arasındaki anlaşma için kararını verdi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, ABD hükümeti ile 4,3 milyar dolar karşılığında anlaşma sağlamıştı.

Bloomberg’ün haberine göre, ABD Bölge Hakimi Richard Jones, Seattle’da yapılan yeni bir ceza duruşmasında “Bu gerçekten şirketin ahlakının açgözlülük sebebiyle tehlikeye atıldığı bir dava” ifadelerini kullandı ve yapılan anlaşmayı onayladı.

Binance, 2023 yılının sonlarında kara parayı aklamayı önlemeye ilişkin suçlamaları kabul ederek ABD ile anlaşma sağlamış ve anlaşma kapsamında Changpeng Zhao, CEO’luk görevinden istifa etmişti.

“Binance, finansal sistemin istismarında rol oynadı”

Hakimden cezanın onaylanmasını talep eden savcılar, Binance hakkında sert sözler sarf etti. Savcılar, Binance’in “sistemimizi kendi çıkarları için istismar etmeye çalışanlara” karşı savunmasız bıraktığını dile getirdi.

“Özetle, Binance’in suiistimali kasıtlıydı ve üst düzey yöneticileri tarafından yönetiliyordu. Bunun yüz milyonlarca dolarlık sonuçları vardı.”

Binance’ten Josh Eaton, burada bulunmalarının sebeplerini ve tüm sorumluluğu kabul ettiklerini ifade etti. Yönetici ayrıca, uyumluluk iyileştirmelerinden de gurur duyduklarını ifade etti.

Eski Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun duruşmasının ise önümüzdeki nisan ayında yapılması planlanıyor. CZ’nin 18 ay hapis cezası alması bekleniyor.

Yazar: Cem Yavuz

TCMB, Üçüncü Döviz Müdahalesinin Büyüklüğü Ortaya Çıktı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), en son 10 Aralık günü bir döviz müdahalesi gerçekleştirdi. Daha önce ikinci müdahalenin büyüklüğüyle ilgili detayları sizlerle paylaşmıştık. Şimdi ise TCMB üçüncü döviz müdahalesi ile ilgili bazı bilgiler ortaya çıktı. TCMB Üçüncü Döviz Müdahalesinin Büyüklüğü BloombergHT’nin haberine göre, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), 10 Aralık’taki üçüncü döviz müdahalesinde 687 milyon ...

Bağlantıyı kopyala