Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Peter Schiff, Grayscale’i Bitcoin (BTC) Piyasasını Manipüle Etmekle Suçluyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Euro Pacific Capital’in CEO’su ve Bitcoin (BTC) karşıtı Peter Schiff, Twitter üzerinden yağtığı açıklamada Grayscale Investments’i, manipülasyon yapmakla suçladı.

Schiff’e göre Grayscale, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ürününü kullanarak, Bitcoin pazanırını manipüle etmeye çalışıyor.

Schiff attığı bir tweet’te, Grayscale’in Bitcoin satın alma niyetinden şüphe duyduğunu ifade etti. Çünkü şirketin ana ürünü olan GBTC şu anda NAV’a %13.88 indirimle işlem görüyor.

 

Schiff, Grayscale’in müşterilerini tatmin etmekten ziyade BTC fiyatını manipüle etmekle daha çok ilgilendiğini, çünkü ekstra para ödediklerini belirtti. Ayrıca Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine prim karşılığında yatırım yapılmasının sağlandığını ifade etti.

“Grayscale, hissedar değerini en üst düzeye çıkarmaktan çok Bitcoin fiyatını manipüle etmekle ilgileniyor. Bu nedenle, GBTC hissedarlarını alabilecekleri 87 cent’lik Bitcoin için 1 dolar ödemeye zorluyor.”

Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) için primler son derece yüksek ve buna göre LTC için yüzde 859,42 ve BCH için yüzde 238,69 gibi primler söz konusu.

Schiff daha önce de GBTC primlerindeki düşüşün, yatırımcıların Bitcoin’e olan ilgisinin azalmasına sebep olduğunu belirtmişti.

 

 

 

 

Yazar: Cem Yavuz

Silicon Valley Bank’ın İflasında Goldman Sachs’ın Rolü Araştırılıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde geçtiğimiz ay başlayan bankacılık krizleri büyümeye devam ediyor. Yaşanan bu süreçte iflas eden bankalardan birisi olan Silicon Valley Bank her ne kadar yeni bir satın alımla faaliyetlerine devam etse de Amerika Birleşik Devletleri bankanın iflasında finans devi Goldman Sachs’ın rolünü araştırmaya başladı. Goldman Sachs, Silicon Valley Bank Sebebiyle Soruşturuluyor Goldman Sachs Group ...

Bağlantıyı kopyala