Bitcoin (BTC) $ 61,855.57 0.89%
Ethereum (ETH) $ 2,396.01 1.42%
BNB (BNB) $ 560.26 0.47%
Solana (SOL) $ 142.25 1.21%
XRP (XRP) $ 0.533446 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.34808 1.40%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108211 2.09%
Al veya Sat Paribu

YouTube kurucu ortağı arkasında: Memecoin çılgınlığı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

YouTube kurucu ortağı Steve Chen tarafından desteklenen memecoin Pajamas (PAJAMAS), son 24 saatte yüzde 50’ye yakın yükseliş yaşadı.

Kripto para piyasasında memecoin çılgınlığı başladı. Floki (FLOKI), Pepe (PEPE) ve dogwifhat (WIF) son günlerde sansasyonel yükselişlere imza attılar. Memecoin’lerdeki yükseliş, kripto yatırımcılarını da heyecanlandırdı.

Cointelegraph, eski YouTube baş teknoloji sorumlusu Steve Chen ile röportaj gerçekleştirdi. Chen, Pajamas (PAJAMAS) isimli bir memecoin’i desteklediğini ifade etti.

youtube pajamas

Milyarder ismin desteklediği memecoin yükselişte

YouTube’un kurucu ortağı ve eski baş teknoloji sorumlusu Steve Chen, 2005 yılında YouTube’a yüklenen ilk kedi videosunu konu edinen PAJAMAS’ı desteklediğini açıkladı.

Net serveti 1 milyar dolardan fazla olan Chen, Cointelegraph’a demeç verdi. Chen, memecoin projesi olan PAJAMAS’ı desteklemek için haftada 80 ila 100 saat vakit ayırdığını dile getirdi.

Chen’in 2005 yılında YouTube’a yüklediği ilk kedi videosuna ithafen piyasaya sürülen PAJAMAS, Solana blokzincirinde yer alıyor.

20 yıl önce çekilen kedi videosunun kripto parası, 28 milyon dolar piyasa değerine sahip. Memecoin, Chen’in açıklamalarından sonra yükselişe geçti.

YouTube’un ilk kedi videosunda, “Bu benim kedim Pajamas, Nick Drake’in şarkıs eşliğinde oynuyor ve dans ediyor.” şeklinde bir açıklama yer alıyor.

Chen, PAJAMAS’a başlarda dahil olmadığını, ancak yaklaşık yüz kullanıcının kendisini X’te etiketlemesinden sonra satın almaya karar verdiğini söyledi.

Chen, PAJAMAS’ın çeşitli yatırımlarından birisi olduğunu söyledi. Videonun sahibi olan Pajamas isimli kedi ise artık hayatta değil. Dogecoin’in maskotu Kabosu da benzer şekilde 24 Mayıs tarihinde hayata veda etmişti.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

DeFiance Capital’in Kurucusu: Daha Bitmedik

Kripto para sektörü oldukça kritik ve zor bir dönemden geçiyor. Özellikle son dönemde birçok kritik gelişme yaşandı. Özellikle düşen piyasalar ve artan düzenleyici baskıları, kripto odaklı şirketlerin iflası hakkında bir takım iddiaların doğmasına da neden oldu. İddialar arasında ismi özellikle yer alan DeFiance Capital‘in kurusucu ise konu hakkında dikkat çeken bir açıklamada bulundu. DeFiance Capital’in ...

Bağlantıyı kopyala