Bitcoin (BTC) $ 62,322.70 0.85%
Ethereum (ETH) $ 2,422.80 1.30%
BNB (BNB) $ 562.91 1.34%
Solana (SOL) $ 144.06 1.34%
XRP (XRP) $ 0.532435 1.08%
Cardano (ADA) $ 0.35482 0.10%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109784 0.00%
Al veya Sat Paribu

Ether ETF’lerinde komisyon rekabeti başlıyor mu?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD’li yatırım firması Franklin Templeton, spot Ether (ETH) borsa yatırım fonu (ETF) için S-1 başvurusunu güncelledi ve söz konusu fonun komisyon oranını açıkladı.

Şirket, 31 Mayıs’ta Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı başvuruda, fonun net varlık değerinin yüzde 0,19’una eşit yıllık bir oranda ücreti talep edeceğini belirtti. Bu oran, Franklin Templeton’ın spot Bitcoin ETF’iyle bire bir aynı.

Bu gelişme, Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas tarafından “ETH ETF ücret savaşında açılış atışı” olarak nitelendirildi. Balchunas, Franklin’in ücretinin “kalıcı göründüğünü” ve bunun “sadece bir başlangıç” olduğu görüşünde.

Ether ETF’lerinde düşük komisyon rekabeti alevlenecek mi?

Yatırımcılar genellikle en düşük ücrete sahip ETF’leri tercih ettikleri için, yönetim giderleri için fon yöneticisine ödenen ücretler önemli bir rekabet unsuru.

Franklin Templeton’ın hamlesi, VanEck, Invesco ve Galaxy gibi diğer Ether ETF başvuru sahiplerini de harekete geçirebilir. Bu şirketler 31 Mayıs’ta S-1 başvurularını güncellese de, komisyon ücretlerini açıklamadı.

Balchunas, duruma dair şu sözleri söyledi:

“Diğer Ether ETF başvuru sahipleri henüz sponsor ücretlerini açıklamadı. Ayrıca yeni S-1’lerin hiçbirinde ücret yok. Ücret savaşı şimdilik askıda.”

Ocak ayında spot Bitcoin ETF’lerinin piyasaya sürülmesinden önce Balchunas, ücret ayarlamaları için sürekli S-1 belge değişikliklerinden bahsederek “ücret savaşları”ndan söz ediyordu. Hatta bazı ihraççılar daha rekabetçi olmak için ücretlerden tamamen feragat etmişti. Örneğin, Bitwise, spot Bitcoin ETF’sinde ilk altı ayda hiç bir ücret kesintisi yapmayacağını açıklamıştı.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

XEC Coin Nedir? eCash (XEC) Coin Yorum ve Geleceği

Bu yazımızda XEC coin nedir, kripto para birimi eCash nedir, XEC coin nasıl satın alınır gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. İşte eCash (XEC) coin yorum ve geleceği hakkında detaylar… XEC Coin Nedir? XEC eCash, daha önce BCHA olarak bilinen, şimdi eCash olan kripto para birimi alanındaki en güvenilir isimlerden birinden türetilmiştir. eCash, efsanevi Milton Friedman’ın vizyonuyla ...

Bağlantıyı kopyala