Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Velocore saldırıya uğradı! Hangi altcoinler çalındı?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

zkSync ve Linea blokzincir ağları üzerinde faaliyet gösteren merkeziyetsiz borsa Velocore, hackerların saldırısına uğradı. Güvenlik açığından faydalanan kötü niyetli kişiler, Velocore’u büyük zarara uğrattı.

Web3 dünyasındaki riskleri takip eden Beosin Alert’in sabah saatlerinde yaptığı paylaşıma göre hackerlar, çaldıkları altcoinleri Ethereum’a (ETH) çevirip aklamak için Tornado Cash’e taşıdı.

Paylaşımdaki tabloye göre toplam kayıp 6,8 milyon dolar olarak açıklanırken iki blokzincir ağı üzerinden çalınan tokenlar arasında WBTC, ZKE, BUSD, SIS, MVX gibi kripto paralar göze çarpıyor.

Velocore saldırıya uğradı ve 6,8+ milyon dolarlık bir kayıpla sonuçlandı. Saldırgan çaldığı fonları köprüler aracılığıyla Ethereum’a aktarmış, fonları $ ETH’ye çevirmiş ve ardından Tornado Cash adresine göndermiştir.

Velocore nasıl saldırıya uğradı?

Velocore, bilgisayar korsanlarının likidite sağlayıcı tokenlerini hedef aldığını belirtti. Ekibin açıklamasına göre bilgisyar korsanları, 700’den fazla Ethereum’u zimmetine taşıdı.

Velocore’un belgelerine göre, borsa Zokyo, Hacken ve Scalebit tarafından yapılan güvenlik denetimlerini başarıyla geçmişti. Buna rağmen, hackerlar merkezi olmayan borsayı istismar etmeyi başarabildi.

Bu esnada, Linea Blockchain hack sırasında blok üretiminde geçici bir duraklama yaşadı. Bu duraklama, normal operasyonlar yeniden başlamadan önce yaklaşık bir saat sürdü ve kesintinin nedenleri hala belirsizliğini koruyor.

Şans eseri, Velocore’un istikrarlı havuzları bu durumdan etkilenmedi ve bu rezervlerden fon çekilmesine izin verildi. Ekip, güvenlik uzmanlarıyla birlikte çalışarak daha fazla zararı önlemek için çalınan varlıkları dondurmak amacıyla merkezi borsalarla (CEX’ler) iletişime geçti.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Donald Trump’tan iki önemli hamle: Kripto için olumlu mu?

ABD başkan adayı Donald Trump, kripto karşıtı olarak bilinen JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’u Hazine Bakanı yapmayı planlıyor. Ayrıca Trump, Federal Rezerv (Fed) Başkanı Jerome Powell’ı da görevde tutmayı planlıyor. Bu iki hamle, kripto sektöründe yankı uyandırdı. Bitcoin hakkında yaptığı açıklamalar ile kripto dünyasının sevgisini kazanan Trump, bu sefer güldürmedi. Bloomberg’e verdiği demeçte açıklamalarda bulunan Trump, ...

Bağlantıyı kopyala