Bitcoin (BTC) $ 62,006.61 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,421.87 0.08%
BNB (BNB) $ 562.73 0.25%
Solana (SOL) $ 143.33 0.83%
XRP (XRP) $ 0.53041 0.44%
Cardano (ADA) $ 0.349932 1.37%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109081 0.39%
Al veya Sat Paribu

Bakan Şimşek, kriptoda vergi konusunu netleştirdi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son günlerde basında dolaşan iddialara yanıt verdi. Şimşek, kripto ve borsa hisselerinde vergilendirmeyi düşünmediklerini aktardı.

Bloomberg’ün yaptığı bir habere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek son zamanlarda gündeme düşen kriptonun vergilendirilmesi hakkında konuştu. Ankara’da Bloomberg’e konuşan Şimşek, hükümetin varlıklar üzerinde çok sınırlı bir işlem vergisi düşündüğünü, ancak henüz planlar arasında vergilendirmenin olmadığını aktardı.

simsek kripto vergi yasa

Türkiye’nin kripto yasasında gündem yoğun

Türkiye’nin kripto yasasının hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. TBMM’ye getirilen kripto yasa teklifinin yakın zamanda yürürlüğe girmesi bekleniyor. Bu yasanın, kripto yatırımcılarını koruması ve kara para aklamayı önlemesi amaçlanıyor.

Hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiği kripto yasası ile ilgili çeşitli iddialar da gündeme düşmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kriptoya vergilendirmenin geleceğini söylediği iddia edildi. Yasa teklifinde yer almayan ve Şimşek’in söylediği iddia edilen vergilendirme konusu gündemi meşgul etti.

Şimşek, Bloomberg’e verdiği demeçte tüm bu spekülasyonlara nokta koydu. Sürpriz bir çıkış yapan Şimşek, kripto vergilendirilmesinin planlanmadığını aktardı.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

ETH Balinası, Shiba Inu (SHIB) Alımlarına Devam Ediyor

Kripto para piyasası üzerinde dolaşan kara bulutlar yavaş yavaş dağılmaya başlamışken, piyasadaki düşüşü fırsat bilen balinalar, varlıklarını artırmaya devam ediyor. Özellikle Bitcoin, Ethereum ve Shiba Inu (SHIB) gibi kripto paralar, balinaların ilgi alanları arasında yer aldığını söyleyebiliriz. ETH Balinası, 130 Milyar SHIB Daha Aldı WhaleStats tarafından yapılan son paylaşıma göre; Ethereum balinası BlueWhale0073, cüzdanına 130 milyarlık Shiba Inu (SHIB) daha ekledi. Daha önce belirtiğimiz üzere aynı ...

Bağlantıyı kopyala