Bitcoin (BTC) $ 62,124.64 0.20%
Ethereum (ETH) $ 2,428.49 0.33%
BNB (BNB) $ 562.80 0.12%
Solana (SOL) $ 144.13 0.34%
XRP (XRP) $ 0.530968 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.349591 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10938 0.01%
Al veya Sat Paribu

Spot Bitcoin ETF’lerde şaşırtan tablo: ETF boğası bitti mi?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD’den gelecek iki önemli veri öncesi spot Bitcoin ETF’lerde 200 milyon dolar net para çıkışı gerçekleşti. İhraççıların 11 Haziran performansı şaşırttı. ETF boğası sona mı erdi?

Spot Bitcoin ETF’lerin makroekonomik veri öncesi performansı tedirginlik yarattı. Haftanın ikinci işlem gününde de net para çıkışı görüldü. 200 milyon dolarlık net para çıkışının büyük çoğunluğunu Grayscale’in GBTC’si oluşturdu. BlackRock ise bu sefer sınıfta kaldı.

ETF’lerdeki görünüm, yatırımcıların faiz ve enflasyon verileri öncesi riske girmediğini gösteriyor.

Spot Bitcoin ETF’lerde son durum

Spot Bitcoin ETF’lerin 11 Haziran karnesi zayıf geldi. Grayscale’in GBTC’sinden 121 milyon dolar net para çıkışı gerçekleşti. BlackRock’ın IBIT’i ise sıfır çekti. Net para girişi veya çıkışı göstermeyen IBIT, yatırımcılarda oluşan tedirginliği yansıttı.

spot-bitcoin-etf-veri

GBTC ve IBIT’ten sonra göze çarpan bir başka ihraççı Ark Invest oldu. Ark Invest’in ARKB’sinde 56 milyon dolar net para çıkışı görüldü. Bitwise, Fidelity ve VanEck de net para çıkışına imza attı. GBTC’deki BTC varlığı 19,01 milyar dolara geriledi. IBIT ise 20,52 milyar dolarlık BTC bulunduruyor.

Kripto uzmanları, makroekonomik verilerin kripto para piyasasını sıkıştırmasının normal olduğunu ve bu dönemin ileriye dönük sinyaller verebileceğini öne sürdü. Uzmanlara göre, enflasyon ve Fed’in tavrı sonraki döngü için yol gösterecek. Spot ETF’lerden net para çıkışı gerçekleşmesi de bu görüş ile bağdaştırıldı.

Spot Bitcoin ETF’lerde enflasyon ve faiz gününün geride kalmasıyla birlikte nasıl bir performans görüleceği merak konusu.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

PMON Coin Nedir?

PMON coin, Polychain Monsters adlı bir NFT platformunda kullanılan kripto paradır. Kullanıcılar bu platformda sunulan yenilikleri keşfediyor, çeşitli ürünleri toplayabiliyorlar. Bu sayede kullanıcıların oynadıkça kazanacakları sürdürülebilir bir  sistem meydana getirilmiş. Kripto para piyasası son zamanlarda oyun sektörüyle bir araya gelmeye başladı. Blockchain teknolojisinin oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olduğunu düşünürsek piyasadaki son trende olağan ...

Bağlantıyı kopyala