Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Türk lirası, kripto işlem hacminde rekor kırdı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Yapılan bir araştırmaya göre, Türk lirası (TRY) kripto hacminde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yüzde 19’a ulaştı.

Kaiko tarafından yapılan araştırmada, Türk lirasının kripto alanındaki büyümesine dikkat çekildi. Türkiye’de, enflasyona karşı korunma ve varlık değerlendirme yöntemi olarak tercih edilen kriptoda benimsenme artış gösterdi.

Kaiko, Türk lirasının yüzde 19’a ulaşan kripto işlem hacmiyle Euro’yu geride bıraktığını belirtti. Türk lirası, kriptoda en çok işlem hacmi elde eden üçüncü para birimi oldu.

Türk lirası kriptoda önemli bir pazar

Türk lirasının kriptoda artan işlem hacmi ve birçok para birimini geride bırakması, sektörün dikkatinden kaçmıyor. Binance, kripto para listelemelerinde USDT ve USDC paritelerinin yanına TRY’yi de ekliyor.

Türkiye’de günden güne artan kripto kullanımı, yasal zorunlulukları da mecbur kılıyor. Bilindiği üzere Türkiye’de kripto yasası hazırlanıyor ve Avrupa ile ABD’den önce yürürlüğe girmesi hedefleniyor.

Kripto alanında öncü ülkelerden birisi olan Türkiye’de kriptoya yönelim artış gösterdi. Özellikle enflasyonun artması ve dolar kurunun oynaklığı, kripto varlıkların tercih edilmesinde ana etmen oldu.

Kaiko, Türk lirasının kripto işlem hacmi artışında Binance’in iki fiat para birimini borsadan çıkarmasının da etkisi olabileceğine değindi. Bilindiği üzere Binance, İngiliz sterlini ve Avustralya dolarını işlem paritesinden çıkarmıştı.

Spot Bitcoin ETF onayıyla birlikte başlayan kripto boğası da Türk lirasının işlem hacmindeki artışa katkı sağladı. BTC, dolar paritesinden önce Türk lirası paritesinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Türkiye’de ve Dünyada Haftanın Trend Coinleri! 13 – 19 Ağustos

Kripto para piyasası haftayı aktif ve hareketli bir şekilde bitirmeye hazırlanırken, Bitcoin‘de (BTC) yaşanan düşüş etkisini göstermeye devam ediyor. Birçok altcoin’in Bitcoin’in düşüşünden etkilendiği bu dönemde dikkatleri üzerine çeken altcoin’ler de az değil. Bazı projeler yeni iş birlikleri ile öne çıkarken, bazıları yeni çıkardıkları ürünler ile ön plana geliyorlar. Gelin CoinGecko’nun paylaştığı 13 – 19 ...

Bağlantıyı kopyala