Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Gensler, spot Ethereum ETF’lere perde araladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD Başkanı Gary Gensler, spot Ethereum ETF’lerinin gidişatı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Gensler, merakla beklenen spot ETH ETF’lerin ne zaman piyasaya sürüleceğine de değindi.

Kripto para piyasasının gözü kulağı spot Ethereum ETF’lerin lansmanında. Spot Bitcoin ETF’lerden sonra Ether ETF’lerinin de piyasaya can suyu olması bekleniyor. Genel çerçevede lansman tarihi belli olmasa da çeşitli söylemler mevcut.

Kripto analistleri spot ETH ETF’lerin yıl sonuna kalacağını düşünüyor. SEC Başkanı Gary Gensler ise lansmanın olabileceğine yönelik yeşil ışık yaktı.

Spot Ethereum ETF’lerde bekleyiş sürüyor

Spot Ethereum ETF’ler onaylansa da işleme başlaması için S-1 kayıt formlarının da onaylanması gerekiyor. SEC Başkanı Gary Gensler, bu formların bu yaz onaylanabileceğini öne sürdü.

Mayıs ayında ihraççıların 19b-4 başvuruları onaylanmıştı. Bu başvurular, spot ETH ETF’lerin listelenmesi için gerekli olan dosyalar olarak biliniyor. Gensler, “Bireysel ihraççılar hala kayıt süreci üzerinde çalışıyorlar. Bu sorunsuz bir şekilde işliyor.” diyerek S-1 formlarında bir sorun olmadığını dile getirdi.

Gensler, Ether vadeli işlem ETF’lerinin geçen yaz işleme başladığını ve CME Ether vadeli işlemlerin yıllardır var olduğunu dile getirdi. Bu yorumlara göre spot ETF’lerde bir aksilik görünmüyor.

K33 Research ve birçok analist, spot Ether ETF’lerin ilk beş ayında 4 milyar dolara kadar giriş görebileceğini düşünüyor. Genel görüş ise spot ETH ETF’lerdeki girişlerin, spot BTC ETF’lerin yüzde 20 ila 30’unu temsil etmesi yönünde.

Gensler, her ne kadar ABD’de onaylansa da ETH’nin menkul kıymet olup olmadığına yönelik sorulara yanıt vermekten kaçınıyor. Hukuk uzmanları ise ETH’nin ETF onayından sonra emtia olarak kabul edildiğini savunuyor.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Ethereum (ETH) Teknik Analizi – 13 Haziran 2022

Kripto para piyasası güne yüzde 7 düşüş yaşayarak kırmızı grafiklerle ile başladı. 1 trilyon dolar seviyesine kadar gerileyen piyasada lider kripto Bitcoin (BTC) 25.000 dolar bandına inerken, Ethereum (ETH) 1.300 dolar bandına çekildi. Yaşanan bu düşüşün sebebinin yakın zamanda açıklanan ABD enflasyon verileri olduğu düşünülse de bu denli bir düşüşün kesin nedeni bilinmiyor. Gelince Ethereum ...

Bağlantıyı kopyala