Bitcoin (BTC) $ 62,124.64 0.20%
Ethereum (ETH) $ 2,428.49 0.33%
BNB (BNB) $ 562.80 0.12%
Solana (SOL) $ 144.13 0.34%
XRP (XRP) $ 0.530968 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.349591 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10938 0.01%
Al veya Sat Paribu

İsviçre düzenleyicisinden kripto dostu bankaya çelme

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

İsviçre Finans Piyasası Denetleme Kurumu (FINMA), kripto para alım satım hizmetleri sunan FlowBank’ı köşeye sıkıştırdı.

İsviçre merkezli çevrimiçi bir banka olan FlowBank, kripto alanında verdiği hizmetler ile ön plana çıkmıştı Banka, İsviçre’nin mali düzenleyicisinin radarına girdi.

FINMA, FlowBank’ın bir banka olarak faaliyet göstermek için gerekli standartları ihlal ettiğini gerekçe gösterdi. Wall Street Journal’ın haberine göre, düzenleyici kurum, FlowBank’ın kapatılmasına karar verdi ve kripto dostu bankayı iflasa zorladı.

Kripto bankası İsviçre düzenleyicisine takıldı

İsviçre Finans Piyasası Denetleme Kurumu (FINMA), 13 Haziran tarihinde yaptığı açıklamada FlowBank’a uyguladığı yaptırımı yorumladı. Düzenleyici, kapatma kararı için “Banka artık ticari faaliyetleri için gereken asgari sermayeye sahip olmadığı için bu önlem gerekli hale geldi.” yorumunda bulundu.

FINMA, kripto dostu bankanın yeniden yapılandırma ihtimali olmadığını ve bankanın aşırı borçlu olduğunu ifade etti. İsviçre’nin düzenleyicisi, geçtiğimiz hafta yürüttüğü soruşturma sonucunda bankanın yeterli sermaye bulundurmaması nedeniyle yükümlülüklerini ihlal ettiğini ve bu nedenle kapatılması gerektiğini açıkladı.

Kripto dostu bankanın, TrueUSD’nin (TUSD) ihraççısı Techteryx, CoinShares ve Binance ile yakın ilişkileri bulunuyor. 2020 yılında başlatılan FlowBank’ın kripto varlık yönetimi firması CoinShares’e ait olduğu ve Binance’e bankacılık hizmetleri sunduğu bildirildi.

FINMA, 100.000 İsviçre frangına (111.710 dolar) kadar fonu olan müşterilerin ilk olarak korunacağını ve müşterilerin bu fonlarının en kısa sürede telafi edilmesine katkı sağlayacağını aktardı.

22.000’den fazla müşterisi olan FlowBank, 760 milyon dolar toplam varlığa sahip. Bankanın 140 personeli bulunuyor.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Airdrop Nedir? Kripto Para Dünyasında Ücretsiz Dağıtım

Kripto para dünyasında ücretsiz bir şekilde kullanıcılara airdrop yapan ve varlık dağıtan çeşitli şirketler mevcuttur. Söz konusu ücretsiz dağıtım etkinliğinin amacı projeye yeni kullanıcılar çekmek ve cüzdan sayısını artırmaktır. Bu sayede popülerliğini artıran projelerin uzun vadede adından daha fazla söz ettirmeye çalıştığını söylemek mümkün. Peki airdrop mekanizması nasıl işliyor, kimler yararlanabiliyor? Riskleri ve önlemler neler? ...

Bağlantıyı kopyala