Bitcoin (BTC) $ 62,124.64 0.20%
Ethereum (ETH) $ 2,428.49 0.33%
BNB (BNB) $ 562.80 0.12%
Solana (SOL) $ 144.13 0.34%
XRP (XRP) $ 0.530968 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.349591 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10938 0.01%
Al veya Sat Paribu

Kripto paralarda işlem vergisi ne kadar olacak?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yakında TBMM’ye geleceğini duyurduğu vergi düzenlemesinde kripto para detayı da yer alıyor.

Kripto paralara ilişkin yürütülen çalışmalar son düzlüğe girmiş durumda. Türkiye’nin kripto yasasında, çeşitli kurallar oluşturuldu ve bu kuralların yatırımcıları koruması amaçlandı. Borsaların şeffaflığından, kaldıraçlı işlemlerin yasaklanmasına kadar çeşitli detaylar yasa teklifinde yer aldı.

Türkiye’deki kripto yatırımcıları, kripto yasasında işlem vergisini merak etmeye başladı. Bloomberg, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kripto işlem vergisinde bir oran belirlediğini belirtti.

Kripto paralarda işlem vergisi belirlendi

Türkiye’de kripto düzenlemeleri tüm hızıyla devam ediyor. 16 Mayıs Perşembe günü basın mensuplarına açıklama yapan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri kripto düzenlemelerine ilişkin detayları paylaşmıştı. Mecliste tanıtılan bu yasa teklifinde, yatırımcıların korunmasına öncelik verildiği ifade edildi.

Yasa teklifinde vergiye dair tek detay, kripto borsalarının SPK’ya yüzde 1 ve TÜBİTAK’a yüzde 1 vergi ödemesi yönündeydi.

Yasa teklifinin meclise sunulmasıyla birlikte tartışmaların da dozu arttı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kripto işlemlerine vergi getireceği konuşulmaya başladı.

Haziran başlarında Bloomberg’e konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kripto varlıklar üzerinde çok sınırlı bir işlem vergisi düşündüklerini, ancak henüz bunun planlandırılmadığını ifade etmişti.

Bloomberg, gün içinde yaptığı bir haberde kripto vergisinin netleştiğini öne sürdü. Bakanlık, son dönemde milyonlarca insanın alım satım yaptığı kripto paralara getireceği işlem vergisinde oranı belirledi. Kripto yatırımcıları, alım satımda yüzde 0,03 işlem vergisi ödeyecek. Resmi tahminlere göre bu oran hazineye yılda 3,7 milyar lira gelir sunacak.

Bloomberg’e göre, kripto işlemlerinden gelir elde edenlerden gelir vergisinin alınması da planlanıyor.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Bitcoin (BTC) Teknik Analizi – 12 Aralık 2022

Bitcoin (BTC) fiyatı 16.700 dolar seviyesinin üzerinde güçlü kaldı. BTC bir taban oluşturdu ve 17.000 dolarlık direnç bölgesinin üzerinde yeni bir yükseliş başlattı. Ancak son saatlerde yeniden 17.000 bandının altına geriledi. Gelin Bitcoin (BTC) teknik analizi ne gösteriyor inceleyelim. Bitcoin 16.700 dolar civarında destek buldu ve iyi bir yükseliş başlattı. Fiyat 17.000 doların ve 100 saatlik ...

Bağlantıyı kopyala