Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Bitcoin için kritik hafta başladı: ABD gündemi!

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Lider kripto para birimi Bitcoin, nispeten toparlanma yönlü bir hafta sonu geçirdikten sonra yeni haftaya yüzde 6 düşüş ile başladı. Bitcoin, zorlu bir haftadan geçecek.

Bitcoin, önceki haftanın sarsıcı düşüşlerinin ardından verimli bir hafta sonunu geride bıraktı. Lider kripto, önceki haftanın son işlem gününden hafta sonuna kadar yüzde 7’lik yükseliş gerçekleştirdi. Bu yükseliş ile birlikte BTC, 58.000 dolar seviyesini tekrar test etti.

Yeni haftanın ilk günü yaklaşırken, ibre tekrar düşüşü gösterdi. BTC, önceki günden bu yana yüzde 6 oranında düşüş yaşadı. Bitcoin, yeni haftada ABD verileriyle yüzleşecek.

Bitcoin zorlu bir süreçten geçecek

Kripto para piyasası beklentileri sarsmaya devam ediyor. Boğaların hüsrana uğradığı ve büyük düşüşlerin geldiği bu dönemde, Bitcoin’in önemli destek seviyelerine tutunmaya çalıştığı görüldü. Bitcoin, özellikle ABD’den gelecek makroekonomik verilere odaklanmış durumda.

Küresel piyasalarda gevşeme dönemi merakla bekleniyor. Covid dönemiyle birlikte başlayan faiz artışlarının sert etkisi, son dönemde hissedilmeye başladı. Özellikle ABD’nin makroekonomik yapısı, kripto paralar da dahil olmak üzere birçok piyasanın yakından takip ettiği faktör haline geldi.

abd verileri enflasyon btc

Bitcoin, ABD’den gelen enflasyon verisi ve faiz kararı eşliğinde yönünü belirliyor. BTC’nin, ABD enflasyon verileri beklenti üzerinde geldiğinde düştüğü, beklenti dahilinde veya altında geldiğinde yükseldiği görüldü. Benzer şekilde Fed’in şahin tavrı veya baskılayıcı yapısı da BTC’yi negatif etkiledi. Faiz artışları, kripto para piyasasını zorladı.

Yeni bir ABD haftasına girildi. 9 ve 10 Temmuz tarihlerinde Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşma yapması bekleniyor. Bu konuşmalar sırasında yapılan piyasa yorumları BTC için belirleyici unsur olacak.

11 Temmuz tarihinde ise BTC’nin yönünü tayin edecek olan ABD enflasyon verileri açıklanacak. ABD’de çekirdek tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Mayıs ayında yüzde 0,2 oranında gerçekleşti. Haziran ayında da benzer şekilde yüzde 0,2 oranında yansıyacağı tahmin ediliyor.

ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Mayıs ayında yüzde 3,3 oranında gerçekleşti. Bu verinin de Haziran ayında pozitif gelmesi (yüzde 3,1) bekleniyor.

Aynı saatlerde ABD’de işsizlik haklarından yararlanma başvuruları da açıklanacak.

Tüm bu veriler, BTC’nin gidişatını etkileyecek. BTC, şimdiden ABD haftasına düşüş yönlü bir tepki verdi. Veriler açıklanana kadar BTC’nin baskılanacağı tahmin ediliyor.

Citi Research, yakın zamanda yayımladığı bir notta, Fed’in Eylül ayında başlayarak Temmuz 2025 tarihine kadar sekiz faiz indirimi yapacağını öne sürdü. Genel beklentiler ise Fed’in üç faiz indirimi yapması yönünde.

ABD’nin faiz indirimine gitmesi BTC fiyatını pozitif etkileyecektir. Bu nedenle enflasyon verilerinin pozitif gelmesi büyük bir önem taşıyor.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Yatırımcılar Bitcoin ETF onaylarından neredeyse emin

Yatırımcılar 15 Ocak itibarıyla Bitcoin’in borsa yatırım fonlarında işlem görme olasılığını yüzde 89’la fiyatladı. Haber yazımı itibarıyla merkeziyetsiz tahmin platformu Polymarket’taki bahiste “Evet” tarafının hisseleri 89 sentten el değiştirdi. Bu miktar platformdaki değerlendirmelere bağlı olarak devamlı değişiyor ve eğer ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) 15 Ocak’a kadar herhangi bir ETF’yi onaylarsa bu sözleşmede ...

Bağlantıyı kopyala