Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Alman hükümetinin Bitcoin satışları etkisini yitiriyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Alman hükümeti gün içerisinde 1.000 BTC’yi hareket ettirdi. Bitcoin, bu sefer Alman hükümetinin işlemlerinden etkilenmedi.

Almanya hükümetine bağlı kripto cüzdanı, 8 Temmuz saat 09:48’de yeni bir Bitcoin transferi gerçekleştirdi. Alman hükümeti, 250 BTC’yi Coinbase’e ve 250 BTC’yi Bitstamp’e aktardı. Alman hükümeti, diğer 500 BTC’yi etiketsiz bir kripto cüzdanına transfer etti.

Alman hükümetinin elinde halen daha 38.826 BTC (2,17 milyar dolar) bulunuyor.

Bitcoin bu sefer düşmedi

Alman hükümetinin düzenli aralıklarla yaptığı Bitcoin (BTC) işlemleri, kripto para piyasasının gidişatını etkiledi. Alman hükümetine ait olan kripto cüzdanının gerçekleştirdiği ilk birkaç BTC transferi, potansiyel bir satış olarak yorumlandı. Bu dönemde BTC’nin yüzde 5 ila 7 arasında değer kaybettiği görüldü.

Alman hükümetinin işlemlerini yorumlayan kripto uzmanları, BTC’nin korkulacak bir zayıflıkta olmadığını savundu. Uzmanlar, bu tarz satışların okyanusta bir su damlası niteliğinde olduğunu öne sürdü.

Piyasa duyarlılığı, özellikle haber akışlarıyla şekilleniyor. Alman hükümetinin BTC transferleri, panik satışlarını beraberinde getiriyor. Alman hükümeti, 8 Temmuz tarihinde yeni bir transfer işlemi gerçekleştirdi.

Alman hükümeti, yaklaşık 55 milyon dolar değerindeki BTC’leri borsalara ve bilinmeyen bir cüzdana gönderdi. Panik ortamının dinmesi ve bu işlemlerin yüksek bir miktarda olmaması BTC’yi güçlü tuttu.

BTC, Alman hükümetinin transferlerinin gerçekleştiği saatte yüzde 0,45’lik bir geri çekilme yaşadı. Yalnızca 15 dakika sonra ise fiyat eski seviyesine geri döndü.

BTC’nin transferlere tepki vermemesi dikkat çekti. Artık potansiyel bir dip noktanın oluşmuş olabileceği konuşulmaya başladı.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

NFT’lerin Geleceği Nasıl Şekillenecek? NFT Nasıl Yapılır?

BTCHaber TV’nin yeni programı “Sanatın NFT Hali” Cem Güventürk’ün eğlenceli sunumuyla bugün seyircisi ile buluştu. Cem Güventürk’ün ilk konuğu Alemşah Öztürk oldu. NFT Nasıl Yapılır? Cem Güventürk, Alemşah Öztürk‘e NFT ile nasıl tanıştın, bize biraz bahseder misin?” şeklinde bir soru yöneltti: Alemşah Öztürk şu şekilde bir yanıt verdi: Ben NFT ile ilk tanıştığımda o zamanlar ...

Bağlantıyı kopyala