Bitcoin (BTC) $ 62,078.63 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,422.63 0.09%
BNB (BNB) $ 563.20 0.05%
Solana (SOL) $ 143.84 0.47%
XRP (XRP) $ 0.530615 0.46%
Cardano (ADA) $ 0.350071 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109289 0.53%
Al veya Sat Paribu

ETH ETF’leri için geri sayım: İşlemler ne zaman başlıyor?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Yakında piyasaya sürülecek olan spot Ether (ETH) borsa yatırım fonları (ETF’ler) için geri sayım başladı.

Cointelegraph’ın haberine göre kaynaklar, ETF ihraççılarının, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) nihai onay almak üzere olduğunu belirtti. Bu gelişme, önümüzdeki hafta içinde bu fonların listelenmesine olanak tanıyacak.

Spot Ether ETF ihraççıları, SEC’den nihai onayı almak için sabırsızlanıyor. Kimliğinin gizli kalmasını isteyen bir kaynağın belirttiğine göre, ihraççılar ajanstan 12 Temmuz’a kadar onay almayı umuyor. Bu süreç, VanEck ve 21Shares gibi şirketlerin da dahil olduğu birçok ihraççıyı içeriyor.

Şu anda yaklaşık sekiz spot Ether ETF ihraççısı, düzenleyici onayı beklemekte. Bu ihraççılar, bu hafta değiştirilmiş kayıtlarını SEC’e sundular ve onayın ardından listelenmeye başlamak istiyorlar.

Beklentiler ne yönde?

Kripto analisti Tom Dunleavy, Ether spot ETF’lerinin listelendikten sonra milyarlarca dolar giriş çekebileceğini ve bu durumun Ether’in spot fiyatını önemli ölçüde artırabileceğini öngördü.

Dunleavy’e göre, borsalardaki ETH arzı daha az olduğundan ötürü ETF’lere olan ilgi fiyatı Bitcoin’e kıyasla daha fazla yukarıya taşıyabilir.

Spot Ether ETF’leri için talebin büyük bir kısmı, yıllardır milyarlarca dolar değerinde spot Ether’i saklayan kripto-yerel hedge fonlarından geliyor. Bu fonlar, varlıkları kurumsal piyasa yapıcılarına ulaşarak ETF hisseleriyle takas edebilir. Kaynağa göre, yönetim altındaki toplam varlıkları 1 milyar doları aşan birçok kripto-yerel fon, ETH ETF’lerine ilgi gösteriyor.

Spot Ether ETF’leri listelendiğinde, mevcut halka açık kripto fonları listesine katılacak. Ocak ayında düzenleyici onay aldıktan sonra işlem görmeye başlayan yaklaşık bir düzine spot Bitcoin ETF’si şu anda 50 milyar dolardan fazla Bitcoin tutuyor. Dunleavy, Ether ETF’lerinin önümüzdeki aylarda 10 milyar dolara kadar giriş çekebileceğini tahmin etti.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Bitcoin fiyatı neden 60 bin doların altına düştü? Satışın kaynağı ne?

Piyasa değeri en büyük kripto para Bitcoin hafta ortasında 60 bin doların altına geriledi. Zincir üstü veriler, BTC fiyatındaki düşüşlerde kısa vadeli yatırımcıların panikle hareket ettiğini, uzun vadeli yatırımcıların ise fırsatları değerlendirdiğini gösteriyor.  CryptoQuant üzerinde analizlerini sunan Amr Taha, geçtiğimiz gün paylaştığı bir gönderide uzun vadeli yatırımcıların gerçekleşen yedi günlük kârının ilk kez 10 milyar ...

Bağlantıyı kopyala