Bitcoin (BTC) $ 62,155.65 1.14%
Ethereum (ETH) $ 2,419.71 1.60%
BNB (BNB) $ 563.93 2.19%
Solana (SOL) $ 144.50 3.15%
XRP (XRP) $ 0.533029 1.74%
Cardano (ADA) $ 0.35482 1.36%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109527 1.35%
Al veya Sat Paribu

BTC’yi suçlularla ilişkilendiren senatör rüşvet ve yolsuzluktan mahkum oldu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Geçmişte Bitcoin ve kripto paralar hakkında “doğaları gereği suçlular için biçilmiş kaftan” ifadelerini kullanan ABD’li senatör Bob Menendez aralarında rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarının da yer aldığı 16 federal suçtan mahkum oldu.

NBC News’un haberine göre, New Jersey Senatörü Menendez, mahkumiyetinin kesinleşmesinin ardından Kongre’den istifa edeceğini açıkladı.

Menendez siyasi gücünü kullanarak New Jersey’deki üç iş insanının yanı sıra Mısır ve Katar hükümetlerine fayda sağlamak suçlamasıyla 16 federal suçtan mahkum edildi. Olayı soruşturan savcılar, Menendez ve karısının söz konusu faaliyetleri karşılığında “nakit para, külçe altınlar, lüks araç ve değerli eşyalarla” rüşvet aldığını belirtti.

Mısır ve Katar’la yakın ilişkiler

Menendez’in 2021 ila 2023 yılları arasında yürüttüğü Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı’nda Mısır kökenli iş insanları ve şirketlerle girdiği yakın ilişkiler, savcıların kaleme aldığı iddianamede yer aldı.

Evindeki aramada bulunan altın külçeler ve gizli nakit paraların yanı sıra Menendez’in özellikle yabancı ülkelere yapılacak askeri yardımlar üzerinde söz sahibi olan Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı boyunca Mısır’a resmi yardımlardaki etkisi ile New Jersey’deki Mısır kökenli iş insanları ve firmalarla girdiği ilişkiler, iddianamenin ana unsurlarını oluşturdu. New Yorklu savcı Damin Williams, Menendez’in “kâr amacıyla siyasi faaliyet yürüttüğünü” vurguladı.

FBI evini bastı, külçe altınlar bulundu

Mısır’a yaptığı yasa dışı yardımlar ve Katar merkezli bir yatırım fonuyla kurduğu yakın ilişkiler savcıların radarına takılırken, Menendez’in evine FBI tarafından yapılan baskında külçe altınlar bulunmuştu.

16 farklı federal suçtan hüküm giyen Menendez, New York’ta görülen duruşma sonrasında suçlamaları reddederek “Amerikan halkına hiçbir zaman ihanet etmedim. Ülkem adına her zaman vatansever oldum” ifadelerini kullandı.

Bitcoin ve kripto paraları suçlularla bağdaştırmıştı

2017 yılında Kongre’de kaleme aldığı mektupta Menendez, “Anonim doğası nedeniyle Bitcoin’in suçlular için biçilmiş kaftan olduğunu” belirtmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Yakalanan kötü niyetli aktörlerin yerine sürekli yenilerinin yer aldığı internet ortamı, kolluk kuvvetleri için zorlu bir engel teşkil ediyor. Her şeye rağmen, tedbirli olmak ve ortaya çıkan zararları mümkün olduğunca engellemek için gücümüz dahilinde her türlü aksiyonu almak sorumluluklarımız arasında.”

alp boru

Yazar: Alp Börü

Citi’den Merge Sonrası Ethereum Yorumu: Nispeten Kararlı

Ethereum için oldukça kritik ve bir o kadar da önemli bir aşamayı da geride bıraktık. Artık yüzde 99.95 oranında daha az enerji tüketen bir Ethereum ile işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Diğer taraftan bu verimlilik artışı fiyatlara beklendiği gibi yansımadı. Öyle ki Ethereum (ETH) son 7 gün içerisinde 21 değer kaybı yaşadı. Ancak Citi‘ye göre Ethereum’un volatilitesi yüksek ...

Bağlantıyı kopyala