Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Ethereum haberi geldi, kripto piyasası çakıldı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto para piyasası, spot Ethereum ETF’lerin listelenme tarihinin duyurulmasından sonra sert bir düşüş yaşadı.

ABD’nin düzenleyici kurumu SEC, spot Ethereum ETF’lerin 23 Temmuz Salı günü işleme başlamasını onayladı. Kripto para piyasası uzun süredir beklenen habere düşüş yönlü bir tepki verdi.

Spot ETH ETF’lerin işleme başlayacağına yönelik haber akışının gündeme düştüğü saatten bu yana, Bitcoin (BTC) yüzde 2,75 oranında değer kaybetti. Ether (ETH) ise yüzde 2’lik düşüş yaşadı.

Spot Ethereum ETF’lere gelen onay kripto piyasasına yaramadı

Kripto para piyasasında yükseliş beklentisi suya düştü. Aylardır beklenen spot Ethereum ETF haberine rağmen kripto para piyasasında düşüş gerçekleşti.

Spot Bitcoin ETF’lerin pozitif bir veri kaydetmesine rağmen gerçekleşen düşüş akıllarda soru işareti bıraktı. Birçok analist, bu düşüşün bir düzeltme olduğunu ve ETH ETF’lerin lansmanından sonra toparlanma gelebileceğini ifade etti.

Ether (ETH), ETF’lerin işleme başlaması onaylanmadan önce 3.500 dolar seviyesinde işlem görüyordu. Haber akışının gündeme düşmesiyle birlikte ETH 3.425 dolara kadar geriledi.

ETH grafik

ETH’deki geri çekilme, son bir haftadır boğa iştahıyla yükselen altcoin’leri etkiledi. Altcoin‘ler, yüzde 10’un üzerinde düşüş gerçekleştirdi. BTC ise yüzde 2,75’lik düşüş ile 66.500 dolar seviyesine geriledi.

Spot ETH ETF’lerin lansman gerçekleştirmesiyle kripto para piyasasının toparlanması bekleniyor. 25 Temmuz’da başlayacak Bitcoin konferansı ise kripto para piyasasında yükseliş beklentilerini diri tutuyor. Bilindiği üzere ABD başkan adayı Donald Trump’ın 27 Temmuz’da konferansta konuşma yapacak.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

ImmutableX (IMX) Nedir?

ImmutableX (IMX), Ethereum ağındaki NFT’ler için bir katman-2 ölçeklendirme çözümü. NFT’lerin basımı ve alım satım işlemleri için anında ticaret onayı ve sıfıra yakın gas ücreti sunuyor. Immutable X platformu sayesinde kullanıcılar, güvenlikten ödün vermeden kolayca NFT oluşturabilir ve ticaretini yapabilirler. IMXUSDT rates by TradingView Immutable X, ölçeklenebilirlik elde etmek için Zero-Knowledge Rollup adlı bir motor ...

Bağlantıyı kopyala