Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

Küresel gerginliğin bedelini Bitcoin ödedi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Orta Doğu’da savaş ortamının oluşması ve Japon borsa endekslerinin yüzde 8’e yakın değer kaybetmesi piyasaları etkisi altına aldı. Piyasalardaki gergin ortam ise Bitcoin düşüşünü tetikledi. Lider kripto para birimi son 24 saatte yüzde 10’un üzerinde değer kaybı yaşadı.

Spot Bitcoin ve Ethereum ETF’ler eşliğinde Wall Street’e açılan kripto para sektörü son günlerde patlak veren İran-İsrail gerginliğinin baskısı altında. Savaş ortamının yarattığı ‘güvenli liman’ anlayışı riskli varlık sınıfına giren kripto paralardan çıkışlara yol açtı.

Bitcoin, piyasaların kapalı olduğu hafta sonu toparlanma sinyali vermedi. Bu nedenle haftanın ilk işlem günü öncesi adeta yıkım gerçekleşti. BTC 52.000 dolara kadar geriledi. Söz konusu düşüş Japon borsa endekslerindeki çöküşle ilişkilendirildi.

Küresel düşüşe Bitcoin de eşlik etti

Küresel piyasalarda gerçekleşen düşüşlere Bitcoin ve diğer altcoin’ler de eşlik etti. Japon borsa endeksi Nikkei 225 yüzde 13 düşerken, Güney Kore borsa endeksi yüzde 9 değer kaybı yaşadı. Asya’dan gelen fırtına, Avrupa ve ABD’yi korkuttu. Henüz ilk işlem gününe başlamayan ABD borsalarının nasıl tepki vereceği merak konusu haline geldi.

japon borsa endeksi

Orta Doğu’da günden güne fay hattının kırılmaya yaklaşması, ABD filolarının Orta Doğu’ya yönelmesi ve tüm dünyada patlak veren resesyon endişesi piyasaların düşüşüne yol açtı.

Her ne kadar Fed faiz indirimi sinyali verse de bugüne kadar yürütülen politikalar resesyon tehdidini artırdı. Ancak yatırımcılar riskli varlıklardan bu dönemde uzak durdu.

Piyasalardaki bu gerginlik geçmeden kripto para piyasasında toparlanma beklenmiyor. Özellikle Orta Doğu’daki savaş ortamının son bulması ve Fed’in Eylül ayında faiz indirimi yapması dönüş için gereken koşullar arasında gösteriliyor.

Asya borsalarından gelen panik havasının kripto piyasasında yarattığı düşüşün etkilerinin bir süre daha görüleceği belirtiliyor. Uzmanlara göre BTC’nin 50.000 dolar desteği kritik bir öneme sahip. Bu bölge kırılırsa kripto para piyasasında düşüşün şiddeti artabilir.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Dikkat çeken Bitcoin raporu: Halving döngüsü değişiyor mu?

Kripto para analiz şirketi CryptoQuant’ın son raporuna göre, BTC halving sonrasında meydana gelecek arz daralması, Bitcoin (BTC) fiyatını o kadar da önemli ölçüde etkilemeyecek. Rapora göre, bu seferki yarılanma sonrasında Bitcoin fiyatını etkileyecek ana unsur, büyük Bitcoin miktarlarına sahip yatırımcılar tarafından gösterilen talepteki artış olacak. CryptoQuant’ın paylaştığı 9 Nisan tarihli raporda şu ifade dikkat çekti: ...

Bağlantıyı kopyala