Bitcoin (BTC) $ 62,682.79 1.03%
Ethereum (ETH) $ 2,444.42 1.39%
BNB (BNB) $ 566.41 0.47%
Solana (SOL) $ 145.33 1.76%
XRP (XRP) $ 0.533392 0.87%
Cardano (ADA) $ 0.35309 0.78%
Dogecoin (DOGE) $ 0.1112 1.82%
Al veya Sat Paribu

Demokratlara çağrı: Kripto için net kurallar oluşturun

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Crypto Market Integrity Coalition (CMIC), ABD başkan adayı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e mektup gönderdi. Kripto koalisyonu, Demokratlardan sektör için net bir yol oluşturmasını istedi.

ABD hükümetine gönderilen mektubu destekleyen kripto koalisyonunda, Robinhood, BitGo, OKX, Gemini, Chainalysis, Elliptic, TRM, Kaiko ve Matrixport gibi isimler yer alıyor.

ABD’de kripto düzenlemeleri için baskı

Kripto şirketlerinin bir araya gelerek oluşturduğu Crypto Market Integrity Coalition (CMIC), ABD hükümetinin sektörde net kurallar oluşturması ve netliği sağlaması halinde potansiyel bir büyüme öngörüyor. Koalisyon, kripto düzenlemelerinin ABD’li tüketicileri kötü aktörlerden koruyacağını ve ABD dolarını destekleyeceğini belirtti.

ABD yönetiminin daha net bir dijital varlık düzenleme çerçevesi uygulaması yönündeki baskılar sürüyor. Kripto sektörü, henüz yasa boyutunda gelişme kaydetmeyen ABD’nin kurduğu baskıdan şikayetçi durumda.

Koalisyon, Demokratlara iletilen mektupta, “Halka açık blokzincirleri kullanan dijital varlıklar, Amerikan değerlerini ve normlarını küresel finansal sisteme daha da sağlamlaştırmak için önemli bir fırsat sunuyor.” şeklinde açıklama yaptı.

Kripto şirketlerine göre, toplam 164 milyar dolarlık stablecoin piyasasının yüzde 97,5’ini oluşturan ABD doları destekli ürünler özellikle önem taşıyor.

CMIC, yasal boyutta atılacak net adımların ABD’nin finansal kapsayıcılığını koruyacağını ve dijital ekonomiyi geliştireceğini ifade etti.

Koalisyon, 21. Yüzyıl için Finansal İnovasyon ve Teknoloji Yasası ile Dijital Emtia Yasası’nı net bir düzenleyici çerçeve sağlayabilecek önde gelen yasa tasarısı olarak vurguladı. Bu yasa tasarısı henüz resmileşmedi.

ABD başkan adayı Donald Trump, göreve gelmesi halinde kripto sektörü için net adımlar atacağını söylemişti.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Binance, Kazakistan’da Faaliyet Göstermek için Lisans Aldı

Binance son dönemde yaptığı çalışmalar ve açıklamalar ile gündeme gelmeyi başarıyor. Özellikle Binance uzun bir süredir Kazakistan ile yakından ilgileniyor. Kripto para borsası kısa süre önce Kazakistan‘ta faaliyet göstermek için ön onay almıştı. Bu kez Binance, Kazakistan’da faaliyet göstermek için tam lisans aldı. Binance, Kazakistan’da Tam Lisans Aldığını Açıkladı Astana Finansal Hizmetler Otoritesinden (AFSA) alınan ...

Bağlantıyı kopyala