Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

“Bitcoin ve dijital varlıkların önemini kavrayamadılar”

   önce yayınlandı

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Cantor Fitzgerald’ın CEO’su Howard Lutnick, 27 Eylül’de Fox Business’ta önemli açıklamalarda bulundu. Lutnick, Bitcoin’in altın ve petrol gibi bir emtia olarak tanımlanması gerektiğini vurgulayarak düzenleyicilere çağrıda bulundu.

Mornings with Maria programında yaptığı röportajda Lutnick, Bitcoin’in (BTC) emtia statüsünün net olduğunu ifade etti ve kripto para piyasasında daha iyi bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

“Bitcoin bir emtia. Altın ve petrol gibi muamele görmesi gerekiyor.”

Lutnick, Cantor Fitzgerald’ın borsa işlemlerinde yer alan emtiaların hisse senetleriyle benzer düzenlemelere tabi olabileceği konusundaki bir soruya yanıt verirken, emtia ve hisse senetlerinin ileride birleşeceğine inandığını belirtti. “Bunun belki 20 yıl içinde olacağını düşünüyorum,” dedi.

CEO, düzenleyicilerin Bitcoin ve genel olarak dijital varlıkların önemini tam kavrayamadığını dile getirerek, “Gerçekten kabul edelim ki, kripto ve dijital varlıkların nasıl düzenlenmesi gerektiğini bilmiyorlar. Bu konuda yeterince bilgi sahibi değiller; doğru düzenlemenin önemini anlayamadılar,” diye ekledi.

Ayrıca, 27 Temmuz’da Nashville’de gerçekleştirilen Bitcoin 2024 konferansında, Lutnick, Bitcoin sahiplerine kaldıraç sağlayacak bir BTC borç verme programının başlatıldığını duyurmuştu. Finansal hizmetler şirketinin CEO’su, “Bu borç verme programı 2 milyar dolarlık bir başlangıç ile hayata geçecek,” dedi. Lutnick, şirketinin Bitcoin’i global finans piyasasının bir parçası haline getireceğini belirtti.

Lutnick, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın kampanya ekibi tarafından, Trump’ın seçimleri kazanması durumunda geçiş ekibine liderlik etmesi için seçildi. Lutnick, bu ekipte politikaların düzenlenmesi ve personel yönetimi gibi konularda Linda McMahon ile birlikte çalışacak. Paradigm’in hükümet işlerinden sorumlu ismi Alex Grieve, Lutnick’in bu ekibe katılmasının “kripto dünyası için büyük bir kazanım” olduğunu vurguladı.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

ISB ve coinIX, XVA için Yatırım Turuna Katılacak

Farklı ülkelerdeki şirketler de kripto varlıklar için harekete geçmiş durumda. Zaman zaman bazı şirketlerin, bu konuda yatırım turlarına katıldığı haberlerini sizlerle paylaşıyoruz. Benzer bir haber bu kez Almanya’dan geldi. coinIX ve Rheinland-Pfalz Yatırım ve Ekonomik Kalkınma Bankası (ISB), XVA Blockchain için bir finansman turuna katılacaklarını açıkladı. Bu arada coinIX’in dijital varlıklar ve blockchain teknolojisi yatırım ...

Bağlantıyı kopyala