Bitcoin (BTC) $ 62,039.62 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,420.44 0.01%
BNB (BNB) $ 561.62 0.03%
Solana (SOL) $ 143.62 0.29%
XRP (XRP) $ 0.529964 0.31%
Cardano (ADA) $ 0.348322 1.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108903 0.35%
Al veya Sat Paribu

Ethereum’da enflasyon tehlikesi: Merge başarısız mı oldu?

   önce yayınlandı

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Binance tarafından yayımlanan piyasa analiz raporuna göre, Ethereum’un enflasyon oranı yüzde 0,74 seviyesine çıkarak “ultrason para” kavramının tartışılmasına neden oldu. Rapor, Ether’in piyasaya sürülme oranının, zincir içindeki faaliyetlerin azalması ve düşük yanma oranlarının etkisiyle iki yılın en yüksek seviyesine ulaştığını belirtti.

Bu durum, Vitalik Buterin’in kurucu ortağı olduğu Ethereum için büyüyen bir sorunu gözler önüne serdi ve ETH’nin deflasyonist özelliğini koruyup koruyamayacağı konusundaki varsayımları sorguladı.

Katman-2 çözümleri Ether’i nasıl etkiliyor?

Arbitrum ve Optimism gibi katman-2 çözümlerinin popülaritesinin artması, Ethereum’un temel ağ işlemlerini büyük ölçüde etkiledi. İkincil blokzincirler, Ethereum ana ağı dışında gerçekleştirdikleri işlemlerle gaz ücretlerini düşürerek yakılan ETH miktarını azalttı. 2021’de yürürlüğe giren bir geliştirme, işlem ücretlerinin bir kısmının yakılmasını sağlıyor; ancak ana ağ üzerindeki işlem sayısındaki azalma, yakılan ETH hacminin düşmesine neden oldu.

“Ultrason para” anlamını yitirdi mu?

ETH’yi deflasyonist bir para birimi olarak tanımlayan “ultrason para” kavramı, Binance raporunda ele alındı. Rapor, L2 çözümlerinin yıl içinde ağ üzerindeki faaliyetleri azaltarak, işlem ücretlerinin ve dolayısıyla yakılan Ether miktarının azaldığını vurguladı.

ETH’nin piyasaya sürülme oranının yakma işlemlerini geride bırakmasıyla birlikte, toplam arzda net bir artış yaşanması, Ethereum’un deflasyonist hedefinden uzaklaşmasına neden oldu.

Ether an itibarıyla 2 bin 379 dolardan el değiştiriyor. Piyasa verilerine göre ETH son 24 saatte yüzde 1,2 değer kazandı.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Borsalarda tutulan Bitcoin miktarı son beş yılın en düşük seviyesinde

Yıl başından bu yana kripto platformlarının Avrupa ve ABD’de çeşitli soruşturmalarla karşı karşıya kalmasının ardından borsalar Bitcoin (BTC) likiditesini kaybetmeye devam ediyor. Piyasa takipçisi Glassnode’un paylaştığı veriye göre büyük borsaların kasasında bulunan Bitcoin miktarı 26 Kasım itibarıyla 2,332 milyon BTC’ye gerilemiş durumda. 2020’nin başından itibaren borsa rezervlerinde erimenin sürdüğünü vurgulayan uzmanlar, toplam Bitcoin rezervinin Nisan ...

Bağlantıyı kopyala