Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Endonezya, Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) Çıkarmayı Planlıyor

   önce yayınlandı

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Endonezya’nın merkez bankası Bank Indonesia, ödemeleri hızlandırmak için dijital bir para birimi çıkarmayı planlıyor.

Reuters’ın haberine göre Vali Perry Warjiyo, Salı günü yayınlanan bir basın toplantısında merkez bankasının şu anda dijital rupi için hangi teknolojinin kullanılacağını değerlendirdiğini söyledi. Dijital rupi piyasaya sürüldüğünde, banknotların yanı sıra Endonezya’da yasal bir ödeme aracı olacak. Ancak merkez bankasının henüz ne zaman başlatılacağına dair bir zaman çizelgesi yok.

Güneydoğu Asya’nın en büyük ekonomisi olan Endonezya’nın, COVID-19 salgını sırasında dijital bankacılık işlemlerinde bir artış gördüğü bildirildi. Reuters’a göre, ülkenin dijital bankacılık platformlarındaki işlem sıklığı Nisan ayında yıllık bazda %60’ın üzerinde artarak 570 milyonun üzerine çıkarken, değeri %46 artarak yaklaşık 3.114 trilyon rupiye (neredeyse 217.5 milyar dolar) ulaştı.

Endonezya’da bir ödeme yöntemi olarak kripto para birimleri yasaklanmış olsa da, ticaret yapmak yasaldır. Bu ayın başlarında, Endonezya hükümeti kripto para alım satımlarından elde edilen karı vergilendirmeyi planladığını söyledi.

Bu hamle ile Endonezya, bir merkez bankası dijital para birimini veya CBDC’yi araştıran Asya ülkelerinin arasına katıldı. Hong Kong, Tayland ve Güney Kore şu anda CBDC pilot programlarını başlatmak için çalışıyor. Dünya çapında çoğu ülkenin önünde olan Çin, dijital yuanı piyasaya sürmeye yaklaşıyor. 

Yazar: Dilek Sarı

Paribu Sponsorluğundaki #KriptoVeteran Buluşmalarının Beşincisi Salı Günü Gerçekleştiriliyor

Blockchain ve Kripto Para dünyasının tanınmış üç ismi Paribu sponsorluğunda BTCHaber’in online canlı yayını KriptoVeteran’da buluşuyor. Bir önceki yayınının 6 Ekim tarihinde gerçekleştirildiği KriptoVeteran buluşmaları, bu kez de 3 Kasım Salı günü gerçekleşecek yayınla ekranlara gelecek. Sektörün birbirinden değerli üç ismi; Cemil Şinasi Türün, Erkan Öz ve İsmail Hakkı Polat bu yayında bir araya gelerek ...

Bağlantıyı kopyala