Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Kripto Para Birimlerinin Yasallaştırılması Çağrısında Bulundu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün kripto para birimlerine ilişkin bir açıklama yaptı. Buna göre Ruhani, ülkedeki kripto para faaliyetlerini yasallaştırmak istiyor. 

Ülkenin resmi haber ajansı IRNA tarafından aktarılan bilgilere göre, Hükümet Ekonomik Koordinasyon Kurulu, Ruhani başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda kripto paralara ilişkin arz ve talep konuları ele alındı ve merkez bankasının kripto paralar hakkında sunduğu rapor değerlendirildi. 

Kripto paralarla ilişkili faaliyetlerde ulusal çıkarların korunması ve desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Ruhani, bu konuda yasal ve teknik detaylara dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Ruhani ayrıca, konu hakkında dinamik bir strateji geliştirilmesi gerekliliğinin önemine ve ülkenin makro ekonomisindeki rolüne ilişkin gerekli tedbirlerin de alınması gerektiğini ifade etti. 

Kripto paralar konusunda halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Ruhani, alandaki yatırımların profesyonel bir şekilde yapılması gerektiğine dikkat çekti:

“Kripto para faaliyetlerini yasallaştırmak ve bu alanda halkın sermayesini korumak için ilgili bakanlıklar tarafından bir an önce çözüm yolları bulunmalı, gerekli yasa ve talimatların ortaya konulması ve tebliğ edilmesi gerekmektedir.”

Ruhani ayrıca, artan elektirik talebi nedeniyle Bitcoin madencilik faaliyetlerinin 22 Eylül’e kadar duraklatıldığını hatırlattı.  

Yazar: Dilek Sarı

Goldman Sachs Dijital Varlıklarını Tokenize Ediyor: Yeni Ürün Geliyor | Gün Sonu

ABD Enflasyon Verileri ve Bitcoin Tepkisi Amerika Birleşik Devletleri’nde Haziran ayı enflasyonu %3,0 olarak açıklandı. Beklentilerin altında gelen veri, piyasa tarafından olumlu karşılandı ve Bitcoin yükseldi. Alman Hükümeti Bitcoin Satışlarına Başladı Alman hükümeti, 138 milyon dolar değerinde 2375 adet Bitcoin transfer etti. Hükümetin elinde şu anda 767 milyon dolar değerinde 1377 adet Bitcoin bulunuyor. CFTC ...

Bağlantıyı kopyala