Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

El Salvador’un Muhalefet Partisi Milletvekili Bitcoin Kararına Karşı Dava Açtı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

El Salvador’un Bitcoin’i resmi bir para birimi olarak kabul eden yasaya karşı dava açıldı. 

El Salvador’un muhalefet partisine mensup bir milletvekili, Bitcoin kararının “anayasaya aykırı” olduğu gerekçesiyle dava açtı. İspanya’nın önde gelen haber ajanslarından El Mondo, Farabundo Marti Ulusal Kurtuluş Cephesi’nden (FMNL) Jaime Guevara’nın vatandaşlarla birlikte yasaya karşı çıkmak için harekete geçtiğini bildirdi. 

Guevara’ya eşlik eden vatandaş Oscar Artero, alınan kararın yasal bir dayanağı olmadığını ve ülke üzerindeki zararlı etkilerinin dikkate alınmadan kabul edildiğini iddia ediyor.

Bilindiği gibi El Salvador, 8 Haziran’da Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak kabul eden bir yasa çıkarmıştı. Bu hamle, El Salvador’un Bitcoin konusunda bir ilke imza atmasına neden oldu. Bu karara karşı çıkan vatandaş yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bitcoin yasası insanların ceplerini yağmalamak için. Bizi ticarete zorlamak istiyorlar.”

Vatandaş, Yüksek Adalet Divanı Anayasa Dairesi’nin kendinin yanında olacağını umduğunu söylese de bu Bukele’nin geçtiğimiz ay COVID-19 kararları nedeniyle beş yüksek mahkeme yargıcını görevden alması nedeniyle zor görünüyor. 

Yazar: Dilek Sarı

Teddy Doge (TEDDY) Yatırımcılarına Rug Pull Şoku

Kripto para sektörü her ne kadar gelişimini hızlandırsa da bu gelişimi suistimal edenlerin sayısı da hızla artıyor. Bazen bu şirketler tarafından yapılırken bazen de projeler tarafından gerçekleştirilebiliyor. Son olarak da Dogecoin temalı Teddy Doge (TEDDY), rug pull yaparak yatırımcısını yarı yolda bıraktı. Teddy Doge (TEDDY) Rug Pull Sonrası Yüzde 99.99 Değer Kaybetti Kripto para projelerinde ...

Bağlantıyı kopyala