Bitcoin (BTC) $ 61,918.59 0.76%
Ethereum (ETH) $ 2,399.11 1.32%
BNB (BNB) $ 561.57 0.85%
Solana (SOL) $ 142.40 1.05%
XRP (XRP) $ 0.534436 0.52%
Cardano (ADA) $ 0.348898 1.03%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108507 1.25%
Al veya Sat Paribu

Bitmain, Spot Cihaz Satışlarını Durdurduğunu Açıkladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Bitmain, Çin’in baskıları sebebiyle ülkedeki madencilik faaliyetlerine son veren madencilerin, kullanılmış madencilik cihazlarını satışa çıkarmasının ardından, spot teslimat için cihaz satışlarını durdurdu.

Dünyanın en büyük Bitcoin madenciliği cihaz üreticisi yaptığı açıklamada, Nisan ayından bugüne cihazların fiyatının yaklaşık %75 oranında düştüğü belirterek ekipman satışını bıraktığını duyurdu. Şirket satışları durdurarak, sektörden ayrılan madencilerin, ellerindeki cihazları daha iyi bir fiyata satmalarını sağlayabilir. Azalan arz, yeni makineler için uzun vadede fiyatları yükseltirse Bitmain de fayda sağlayabilir.

Firma, daha küçük altcoinleri çıkarmak için kullanılan cihazların satışına ise devam edileceğini duyurdu. Bir şirket sözcüsü, söylentileri doğruladı ancak satışların tekrar ne zaman başlayacağına dair bir bilgi vermedi.

Ucuz Cihazlarda Artış Yaşandı

Çin’in madencilik işlemlerini yasaklaması, ülkede yer alan madencilerin şalter indirmelerine yol açtı. Buna bağlı olarak madencilik cihazlarının da satışı arttı.

Sai Technology’den Arthur Li’nin açıklamasına göre, daha önce 600 yuan olan cihaz fiyatları şu anda 150 yuan (23 dolar) civarında seyrediyor.

Yazar: Cem Yavuz

Bank of America’nın Bitcoin Vadeli İşlemleri İçin Onay Verdiği Bildiriliyor

ABD’nin en büyük ikinci bankası olan Bank of Amerika, Bitcoin vadeli işlemleri için onay verdi.  CoinDesk’in anonim kaynaklara dayandırdığı haberine göre, önde gelen ABD’li banka bazı müşterilerinin Bitcoin vadelileri ile işlem yapmasına onay verdi. Söz konusu kaynak, çoğu banka gibi Bank of America’nın da kripto para sektörü konusunda mesafeli davrandığını ancak vadeli işlemlerin büyük miktarda ...

Bağlantıyı kopyala