Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Visa: 2021’in İlk Yarısında Kripto Para Bağlantılı Kart Kullanımı 1 Milyar Doları Aştı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Ödeme devi Visa, kripto para kullanıma ilişkin bir verileri yayımladı.

Visa, kripto para bağlantılı kart kullanımına ilişkin verileri açıkladı. Dünya çapında yılın ilk altı ayında kripto para bağlantılı kartlar aracılığıyla mal ve hizmetlere 1 milyar dolar harcandığına dikkat çeken Visa CFO’su Vasant Prabhu, “Kripto para birimlerinin diğer para birimleri kadar kullanıldığı bir ekosistem yaratmak için çok şey yapıyoruz” şeklinde konuştu. Visa CFO’su Prabhu CNBC’ye verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

“Kripto para birimini daha kullanışlı hale getirmek ve diğer tüm para birimlerinin kullanıldığı gibi bir ekosistem oluşturmak için çok şey yapıyoruz. İnsanlar, normal para birimlerini kullandıkları şeyler için kripto para birimlerini kullanmanın yollarını araştırıyorlar. Volatilite vs. açısından birçok konu var. Ancak bu, yönetmek ve izlemek için kripto para birimlerinin sahiplerine kalmış.”

Prabhu ayrıca “çeşitli düzenlenmiş borsalarda kripto para birimi satın alan insan ağımızda çok fazla hacim görüyoruz ve görebildiğimiz kadarıyla bu trend devam ediyor” şeklinde konuştu.

Visa’nın rakibi Mastercard’ın Kuzey Amerikalılarla gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre, katılımcıların %93’ü önümüzdeki yıl kripto para birimleri, temassız veya QR kod sistemleri gibi ödeme teknolojilerini kullanmayı planlıyor. Bununla birlikte araştırma, y kuşağının %75’inin kripto para birimlerini daha iyi anladıkları sürece kullanabileceklerini ortaya koydu. 

Yazar: Dilek Sarı

DeFi’da İlginç Bir Para Politikası Deneyi: Ampleforth

Bugün sizlere geçtiğimiz aylarda ilk çıktığında büyük sükse yapan, sonrasında ardına ardına gelen yeni girişimlerin de etkisiyle ana sahneden uzaklaşan ilginç bir DeFi projesinden bahsedelim. Gözden ırak olan gönülden de ırak olmaz mı? Neden zaman ayırıp bakalım? Çünkü kripto dünyası şu anda emekleme aşamasında. İçinde o kadar farklı ve ilginç dinamikler ve değişkenler taşıyor ki ...

Bağlantıyı kopyala