Bitcoin (BTC) $ 62,249.68 0.08%
Ethereum (ETH) $ 2,430.47 0.74%
BNB (BNB) $ 563.70 0.42%
Solana (SOL) $ 144.43 0.88%
XRP (XRP) $ 0.532305 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.350468 0.54%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109869 0.74%
Al veya Sat Paribu

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gül: Kripto Para Düzenleme Çalışmaları Tamamlandı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bakanlıktan kripto para düzenlemesine ilişkin bir açıklama geldi. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül, kripto para düzenleme çalışmalarının tamamlandığını ve Ekim ayında Meclis’e sunulacağını söyledi. 

Sabah Gazetesi’nin aktardığına göre, kripto para düzenlemesine ilişkin çalışmalar tamamlandı. Gül düzenlemenin Batı Avrupa ve Amerika benzeri bir yapıda olacağını ifade etti:

“Biz serbest kambiyo, kur rejimi olan bir ülke olduğumuz için biraz daha sıkı bir düzenleme getiriyoruz.”

Habere göre kripto varlık firmalarına Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) kapsamında faaliyette bulunulması ve asgari sermaye şartı gibi düzenlemeler planlanıyor.

Düzenlemeye göre, belirli bir tutarın üzerindeki değerlerde vergi alınacak, şirketlerde ise sermaye şartı aranacak. Bununla birlikte diğer dikkat çeken noktalar ise, şirketlere düzenlemelere uyum sağlayabilmeleri için süre tanınması, aracı kurum sahiplerinde belirli kriterler aranması, güvenlik soruşturmaları yapılması ve teminat gösterilmesi olarak sıralandı.

“Yasaklayanlar Genelde Demokrasi Problemi Olanlar”

Gül, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda düzenlemeler hakkında konuştu. Gül kripto paraları yasaklayan ülkelerin demokrasi problemi olduğunu söyledi:

“Yasaklayanlar genelde demokrasi problemi olan ülkeler. Batı Avrupa, Amerika’da serbest mekanizmalar var. Biz biraz daha sıkı bir düzenleme getiriyoruz. Serbest kambiyo rejiminin olduğu bir yapıda üç aşağı beş yukarı Batı Avrupa veya Amerika benzeri düzenleme yapma arayışı içerisindeyiz. Avrupa Birliği’nin bununla ilgili esas düzenlemeleri 2024’te olacak.”  

Vergilendirmenin nasıl olacağı (gelir vergisi, doğrudan vergi vs.) ise hala tartışılıyor. 

Yazar: Dilek Sarı

Spot ETF’lerde beklenen veriler: BTC yeşil, ETH kırmızı

ABD’de işlem gören spot Bitcoin ETF’ler günü artıda kapatırken, spot Ethereum ETF’lerde para çıkışı devam etti. Spot Ethereum ETF’ler üçüncü işlem gününde 152,3 milyon dolar net para çıkışı gerçekleştirdi. Diğer taraftan spot Bitcoin ETF’lerde şaşırtan bir tablo ortaya çıktı. Spot BTC ETF’ler, 31,16 milyon dolar net para girişi sağladı. Spot BTC ETF’ler 1,51 milyar dolar ...

Bağlantıyı kopyala