Bitcoin (BTC) $ 62,085.63 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,416.00 0.14%
BNB (BNB) $ 563.17 1.24%
Solana (SOL) $ 142.66 0.58%
XRP (XRP) $ 0.529448 0.94%
Cardano (ADA) $ 0.350905 0.36%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109523 0.06%
Al veya Sat Paribu

Gurbir Grewal, SEC’in Yeni İcra Direktörü Oldu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Hint asıllı Amerikalı Gurbir Grewal, New Jersey başsavcılığı görevinin bitmesinin ardından 26 Temmuz’dan itibaren ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) icra direktörü olarak görev alacak.

Daha önce bu göreve getirilen Alex Oh, oldukça kısa bir süre sonra istifa etmişti. Oh’un doğal gaz devi ExxonMobil’i savunurken gösterdiği bazı davranışlar sebebiyle çeşitli sıkıntılar yaşandığını ortaya çıktı.

Biden’ın başkanlık seçimini kazanmasının ardından ülke yönetimini ele alan Demokratlar, ABD kurumlarında etkilerini göstermeye başladılar. SEC artık iklim değişikliği konusuna daha fazla odaklanıyor. Bu nedenle Alex Oh’un sicili, bazı kesimlerde rahatsızlığa sebep olmuştu.

Bununla birlikte Grewal’ın göreve gelmesiyle, kripto para endüstrisinde daha sert bir tutum bekleniyor.

Grewal New Jersey başsavcılığı görevi süresince  “Kripto Süpürme Operasyonunun” kriptoyla ilgili yaptırım eylemlerine başkanlık etmekle görevliydi.

Yazar: Cem Yavuz

BlackRock CEO’su: “Yanılmışım, Bitcoin dijital altındır”

BlackRock CEO’su Larry Fink, Bitcoin hakkında yaptığı açıklamalar ile dikkatleri üzerine çekti. Spot Bitcoin ETF ihraççısı BlackRock, 10,6 trilyon dolarlık varlığıyla en büyük hedge fonu konumunda. Fink, CNBC’den Jim Cramer’a verdiği demeçte, daha önce Bitcoin’in bir finansal araç olup olmadığı konusunda şüpheci olduğunu açıkladı. BlackRock CEO’su, Bitcoin hakkında yanıldığını ve Bitcoin’in bir dijital altın olduğunu ...

Bağlantıyı kopyala