Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Solana (SOL) Nasıl Bu Kadar Popüler Oldu?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

CoinGecko’ya göre, Solana ağına bağlı olan SOL, yaklaşık üç hafta içinde fiyatını üçe katladı. SOL piyasa değeri 41 milyar doları aştı. Peki, uzun vadede Ethereum’a dişli bir rakip olacağı yönünde tahminler bulunan SOL, nasıl böyle popüler oldu? SOL şu sıralar dünyanın en iyi 10 sanal parası arasında 7. sırada yer alıyor.

SOL Piyasa Değeri 41 Milyar Doları Aştı

SOL’un bu seviyelere çıkmasındaki en önemli sebeplerden biri daha düşük işlem maliyeti sunması. Ayrıca Solana, Ethereum’un hakim olduğu uygulamalar olan merkezi olmayan finans ve dijital koleksiyonlar için de yeterli seviyede hız vadediyor.

Kripto kredi kuruluşu Nexo’nun kurucu ortağı Antoni Trenchev gönderdiği bir e-postada, Solana’nın büyüyen bir ekosistemi olduğuna dikkat çekti. Bunun üzerine projelerin inşa edildiğine dikkat çeken Trenchev, NFT’lerin artan popülerliğinin de SOL’a katkı sağladığını belirti.

solana sol nasil bu kadar populer oldu 2

Solana, kendisini dünyanın en hızlı blok zinciri olarak görüyor. Web sitesinin işlem başına ortalam maliyeti 0,0025 dolar seviyesinde. Ayrıca, Haziran ayında, Bankman-Fried’s Alameda Research, Andreessen Horowitz, Polychain Capital ve CoinShares dahil olmak üzere düzenlenen yatırımcılarla finansman turunda 314 milyon dolar topladığını duyurmuştu.

Solana’nın Solanart ile NFT‘lere girmesi de altcoinin fiyatının artmasında etkili oldu. Beklentiler SOL’un mevcut fiyat rallisinin devam edeceği yönünde.

Geçen ayın sonlarında, Jump Trading’e bağlı kripto piyasası veri sağlayıcısı Pyth Network, Solana’nın ana ağında yayına girdi.

SOL gibi Cardano’nun ADA’sı ve Binance Coin gibi altcoinler son haftalarda yükselişe geçti.

Yazar: Hazal Orta

Token nedir?

Token ifadesi piyasada yer alan sanal paralara karşılık geliyor. Kripto para piyasasının gelişimine devam etmesiyle token ifadesi kullanıcılar arasında yaygın şekilde kullanılmaya başladı. Kripto paralar ya da diğer sanal değerler için kullanılan token esasında belirli ve daha dar bir anlama sahip. Kullanıcılar ise genellikle bütün kripto paralar için token ifadesini kullanıyor. Bu içerik boyunca token’lerden ...

Bağlantıyı kopyala