Bitcoin (BTC) $ 62,078.63 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,422.63 0.09%
BNB (BNB) $ 563.20 0.05%
Solana (SOL) $ 143.84 0.47%
XRP (XRP) $ 0.530615 0.46%
Cardano (ADA) $ 0.350071 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109289 0.53%
Al veya Sat Paribu

S&P: Bitcoin’in Kabulü El Salvador’un Notunu Düşürebilir

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kredi derecelendirme kuruluşu Standart and Poor (S&P) Global, zaman zaman kripto varlıklarla ilgili açıklamalar yapıyor. Kısa süre önce emeklilik planlarında kripto varlıkların etkisinden bahseden kuruluş, şimdi de El Salvador hakkında bazı tahminlerde bulundu. S&P Global’e göre, Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden El Salvador’un kredi notunda düşüş yaşanabilir.

El Salvador, 7 Eylül günü, tüm ülkede Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak kabul etmişti.

El Salvador’un Kredi Notu Neden Düşebilir?

Reuters‘ın 16 Eylül’de yayınlanan raporuna göre, El Salvador’un Bitcoin’i benimsemesi, ülke ekonomisini önemli finansal risklere maruz bırakıyor. Bu da ülkenin borç verme sektörü için zorluklar oluşturabileceği anlamına geliyor.

Kredi kuruluşu S&P‘ye göre bu hamle, El Salvador’un Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) istediği 1 milyar dolarlık bir kredi anlaşmasını güvence altına alma şansını da azaltabilir. Kuruluşa göre şu anda riskler, potansiyel faydalardan daha ağır basıyor.

sp bitcoinin kabulu el salvadorun notunu dusurebilir 2

Bir başka kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Nisan 2020’de El Salvador’un kredi notu ‘B’ olarak açıklamıştı. Ayrıca ülkeyi, olumsuz bir görünümle, yüksek riskli olarak değerlendirmişti. S&P ise ülkede kredi notunu en son 28 Aralık 2018’de verdi. Bu not da ‘B’ olarak açıklanmıştı.

Dünya Bankası ve IMF gibi finans kuruluşları da bu hamleye temkinli yaklaşmıştı. IMF sözcüsü Gerry Rice, BTC’nin kabul edilmesinin sonuçlarının ‘korkunç’ olabileceğini vurgulamıştı. Rice açıklamasında şu sözlere de yer verdi:

“El Salvador için bir IMF programının potansiyeli tartışılıyor. Yine bunun hedefleri açık: büyüme, finansal istikrar vb. Spesifik Bitcoin konusunda, kamuoyu açıklamalarımızda oldukça net olduğumuzu düşünüyorum”

7 Eylül’de, Dünya Bankası adına konuşan bir sözcü de şu açıklamaları yaptı:

“Hükümet Bitcoin konusunda yardım için bize yaklaşsa da, çevresel ve şeffaflık eksiklikleri göz önüne alındığında bu, Dünya Bankası’nın destekleyebileceği bir şey değil”

Yazar: Hazal Orta

Reddit Ethereum Vakfı ile Ortaklık Kurduğunu Duyurdu

Dünyaca ünlü çevrim içi forum sitesi Reddit, Ethereum Vakfı ile ortalık kurduğunu duyurdu. Reddit yöneticisi Jarins, Çarşamba günü r/Ethereum dizininde Reddit’in Ethereum Vakfı ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Gönderide Reddit’in “blokzincirine olan bağlılığını nasıl artıracağını, Ethereum ekosistemi için ölçeklendirmeyi ve kaynakları hızlandıracağını ve topluluğa blokzinciri teknolojisinin değerini ve bağımsızlığını nasıl getireceği” ele alındı ve şu ifadeler ...

Bağlantıyı kopyala