Bitcoin (BTC) $ 61,984.61 0.28%
Ethereum (ETH) $ 2,417.55 0.82%
BNB (BNB) $ 564.77 2.28%
Solana (SOL) $ 143.21 0.69%
XRP (XRP) $ 0.531583 0.62%
Cardano (ADA) $ 0.350756 0.39%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109651 1.62%
Al veya Sat Paribu

Kırgızistan, Yasadışı Kripto Madenciliğine Karşı Önlem Alıyor!

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kırgızistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi, geçtiğimiz günlerde, ülkedeki yasadışı kripto madenciliği yapan çiftlikleri kapattı. Yetkililer, bir ekipman setinin saatte yaklaşık 1.500 ila 3.000 kilovat elektrik tüketebilen, elektrik şebekelerine kaçak olarak bağlanmış 500’den fazla kripto madenciliği çiftliği tespit etti.

Yasadışı Kripto Madenciliği için Vergi Önlemi

Kırgızistan, vergi uygulamasıyla sektörü düzenlemeyi hedefliyor. Yakın zaman önce, kripto madencilik alanında faaliyet gösteren kurumlar için özel vergi rejimi tanıtıldı. Yapılan açıklamada vergilendirme sistemi şöyle anlatıldı:

Kripto para madenciliği için vergi matrahı, madencilik sırasında KDV ve satış vergisi dahil olmak üzere tüketilen elektrik için alınan miktardır. Vergi oranı yüzde 15 olarak belirlendi”

kirgizistan yasadisi kripto madenciligine karsi onlem aliyor 2

Kripto madenciliği yüklü miktarda elektrik tüketmesiyle hükümetlerin hedefine giriyor. Yakın zaman önce Çin de ülkedei kripto madenciliği operasyonlarını aşamalı olarak durdurmaya başladı. Bunun sebebi ise ülkenin sahip olduğu karbon nörtlük hedefi.

Benzer şekilde İran’da da binlerce izinsiz maden tesisi kapatılmıştı.

Bu esnada bazı madenciler rotasını New York’a çevirdi. Ancak, haziran ayında New York Senatosu, enerji yoğun olan iş kanıtı mekanizmasını kullanarak operasyonları kısıtlamak için bir yasa tasarısı hazırladı.

Yazar: Hazal Orta

Hindistan’da Metaverse’e Olan İlgi Artıyor

Son dönemin popüler konularından birisi olan metaverse, dünya genlinde popülerliğini artırmaya devam ediyor. Dünyanın en kalabalık ülkelerinden birisi olan Hindistan’da yöneticilerin metaverse’e olan ilgileri de artıyor. Hindistan’dan Metaverse Açılımı Hindistan’da iş dünyası liderleri, metaverse alanına ilgi gösteriyor. İş dünyası liderleri tarafından yapılan açıklamalarda, metaverse alanındaki hızlı gelişmelerin dikkat çektiği ve dijital dünyaların bir yıl içinde ...

Bağlantıyı kopyala