Bitcoin (BTC) $ 61,918.59 0.76%
Ethereum (ETH) $ 2,399.11 1.32%
BNB (BNB) $ 561.57 0.85%
Solana (SOL) $ 142.40 1.05%
XRP (XRP) $ 0.534436 0.52%
Cardano (ADA) $ 0.348898 1.03%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108507 1.25%
Al veya Sat Paribu

Celo (CELO) Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 5 dk

Paylaş:

Celo kullanıcılarına mümkün olan en kolay şekilde kripto para ödemesi yaptırmayı hedefleyen bir platformdur. Celo projesi bu amacına ulaşarak dünyanın dört bir yanındaki kripto para kullanıcılarını destekleyebilmek istiyor. Bu sayede kripto paraların küresel finansal sistemde devam eden güçlü ilerleyişine büyük bir katkı sağlanmış olacak.

Kripto paralar dünyanın her köşesinden kullanıcılar tarafından keşfedilmeye devam ediyor. Kimi zaman teknolojik imkanları yeterli olmayan ya da sürece yönelik eksik bilgiye sahip olan kullanıcıların da farklı kripto para birimlerine ilgi gösterdiklerini söyleyebiliriz. Ancak kripto para işlemi gerçekleştirmek her zaman zannedildiği kadar kolay bir şekilde olmuyor.

Celo kripto para işlemlerinin her kesimden kullanıcı için oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmesini hedef alıyor. Karmaşık kripto para cüzdan adresleriyle uğraşmak yerine Celo platformundan faydalanan kripto severler yalnızca birkaç basit adımı takip ederek varlık alıp satabilecek.

Celo, açık kaynaklı ve Proof of Stake (PoS) algoritmasını benimsemiş bir platform olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Platformun sahip olduğu algoritmik bir rezerv destekleme mekanizması sayesinde sabit fiyatlı coin’ler ve token’leştirilmiş varlıklar destekleniyor. CELO ise bu platformda kullanılmak üzere tasarlanmış bir kullanım ve yönetim token’i şeklinde ifade edilebilir. Başka bir deyişle Celo platformu, akıllı telefonu bulunan herkesin kripto para alıp satabilmesini son derece basit hale getirmeyi hedefliyor.

Celo ve Telefon Senkronizasyonu

Platform kripto para işlemlerini gerçekleştirmeyi o kadar basit hale getirmiş ki Celo uygulamasına sahip olmayanlar için bile diledikleri adrese “Celo dolar” göndermek mümkün. Celo dolar,platformda kullanılan sabit fiyatlı kripto paraya verilen isim. Kullanıcılar dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması Whatsapp aracılığıyla dahi birbirlerine değer aktarımında bulunabiliyor. Elbette gönderilen bu değerlere ulaşabilmek için kullanıcıların Celo uygulamasını telefonlarına indirmeleri gerekiyor.

Bir kullanıcı platformda Celo hesabı oluşturduğunda aslında telefon numarasını belirli bir adresle eşleştirmiş oluyor. Kullanıcıya ait telefon numarasının kriptografik bir şifresi blockchain’e aktarılıyor. Celo projesinin web sayfasına erişerek Celo platformunda nasıl hesap oluşturulacağı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kullanıcıların Celo platformuna dahil olduğunda işleyen süreci ele almaya devam edelim. Telefon numaralarını uygulamayla eşleştiren kullanıcılar SMS yoluyla bir davet kodu alıyor. Bu kod sayesinde kullanıcı numarasıyla Celo hesabını senkronize hale getiriyor. Son olarak uygulama bu senkronizasyonu onaylamak için üç farklı SMS mesajı daha gönderiyor. Celo ekibinin yayımladığı bir blog yazısına göre, kullanıcıların birden fazla telefon numarasını Celo hesaplarıyla senkronize etmelerine olanak tanıdığı ifade ediliyor.

Celo (CELO) Ne Zaman Çıktı?

Celo (CELO) platformu sonucunda kullanıcılarına kaliteli kripto para deneyimleri sunmayı hedeflediği bu yolculuğa ilk olarak 2017 yılında başladı. Rene Reinsberg ve Marek Olszewski tarafından başlatılan Celo projesi başladığı andan itibaren bir hayli uzun bir mesafe kat etmeyi başarmışa benziyor. Bahsi geçen iki girişimci isim, GoDaddy adlı bir web hosting şirketinde yönetici olarak faaliyet gösterirken bu proje için ilk adımı attılar. 2018 ve 2020 yılları arasında gerçekleşen çeşitli halka açık ve kapalı token satışları neticesinde toplamda 120 milyon CELO token kullanıcılarıyla buluştu ve 46,5 milyon dolar değerindeki fon Celo ekibine ulaştı. Projeye yatırım yapan taraflar arasında topluluk tarafından yakından tanınan isimler de yer alıyor.

Celo (CELO) Fiyatı Nedir?

Celo projesine göre toplamda ulaşılabilecek en fazla CELO token sayısı 1 milyar ile sınırlandırılmış. Dolaşımda ise yalnızca 300 milyon token bulunuyor. Çok sayıda platformda alınıp satılan CELO token hatrı sayılı bir işlem hacmine ulaşmayı başarmış. Kullanıcıların daha kolay işlem yapmasını hedefleyen bu projenin benimsenme oranı arttıkça bu hacmin daha da artması beklenebilir.

Celo Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Celo token 24,85 TL TL’den işlem görüyor. Celo token fiyatı son 24 saat içerisinde 10.66% değişim gösterdi. Celo token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 123,034,129 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 399,933,814 dolar seviyesinde.

Celo Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Celo Coin $ 0.725865 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ağustos ayı itibariyle Celo Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 10.66 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Celo, yılın en düşük seviyesini ise 0.79 dolarla belirledi.

Celo (CELO) Nasıl Çalışmaktadır?

Celo ağı platformda yer alan 3 katılımcı grubu aracılığıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Bu gruplar şu şekilde ifade ediliyor: Light clients (node’lara katkıda bulunan bir grup), onaylayıcı node’lar, tam node’lar. Light clients grubu, kullanıcıların mobil cihazlarında çalıştırılan uygulamalarla ilgili faaliyet gösteriyor. Mobil cüzdanlar ya da platformun mobil uygulaması bunlara örnek olarak gösterilebilir. Onaylayıcı node’lar; Celo platformunun konsensüs mekanizmasına dahil oluyor, işlemleri onaylıyor ve yeni bloklar kazıyor. Başka bir deyişle sistemin can damarını elinde bulunduruyor. Tam node’lar ise onaylayıcı node’lar ve mobil cüzdanlar arasında bir köprü olma işlevini üsteleniyor. Bu gruptaki katılımcılar light client’lardan gelen talepleri alıyor ve onaylayıcı node’lara ileterek görevlerini tamamlıyor. Ağın sürdürülebilirliği ve daha adil bir platform haline gelebilmesi için de düzenlemeler yapılmış. Buna göre onaylayıcı node’lar  CELO token’e sahip kullanıcılar tarafından oylanarak belirleniyor.

Celo (CELO) Nasıl Satın Alınır?

Celo (CELO) kripto para platformlarının çoğundan alınıp satılabiliyor. Binance, Coinbase, KuCoin ve Gate.io bu platformlara örnek olarak gösterilebilir. Dünyadaki en çok kullanıcıya sahip kripto para alım satım platformlarından Binance BTC ve USDT ile CELO alım satımına olanak tanıyor.

Yazar: Ömer Uçar

UXLINK, dünyanın en büyük grup tabanlı Web3 sosyal platformu oldu

UXLINK’in resmi web sitesi ve on-chain verilere göre, UXLINK 86.989 grubu kapsamakla birlikte gruplarında yaklaşık 7 milyon kullanıcı yer alıyor. Bunlardan 29.051 grup blokzincir ağlarında kendi GGraph’ını (grubun zincir üzerindeki grafiği) ve GWallet’ını (grubun zincir üzerindeki cüzdanı) basarak UXLINK’i Web3 gruplarına dayalı dünyanın en büyük sosyal platformu haline getirdi. UXLINK, RWS protokolü ve Link To ...

Bağlantıyı kopyala