Bitcoin (BTC) $ 61,969.60 0.24%
Ethereum (ETH) $ 2,418.39 0.03%
BNB (BNB) $ 562.72 0.03%
Solana (SOL) $ 143.04 0.66%
XRP (XRP) $ 0.531269 0.44%
Cardano (ADA) $ 0.349317 1.67%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109024 0.07%
Al veya Sat Paribu

CoinGecko ve CoinMarketCap, Çin’de Güvenlik Duvarına Takıldı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Dijital para piyasasının temel analizini yapmaya imkan tanıyan CoinGecko ve CoinMarketCap, Çin anakarasında engellenenler arasına girdi. Çin İnternet Sansür Ajansı, iki web sitesi için kararını verdi. Konuyla ilgili duyuru CoinMarketCap’in resmi internet sitesi üzerinden yapıldı.

CoinMarketCap yayınladığı yazıda, en popüler iki kripto piyasası veri sitesinin artık Çin’deki kullanıcılar için erişilemez olduğunu belirtti.

CoinGecko ve CoinMarketCap için Çin’de Kapılar Kapandı

CoinMarketCap’in yaptığı açıklamada, “The Block tarafından yürütülen testlere göre CoinGecko ve CoinMarketCap şu anda Çin’in internet güvenlik duvarı tarafından engelleniyor” sözlerine yer veriliyor.

Çin’in Büyük Güvenlik Duvarı tarafından sansürlenen siteleri kontrol etmek için çevrimiçi bir araç olan Greatfire.org’daki arama sonuçları, iki sitenin de yayın saatinden itibaren yüzde 100 engellendiğini gösteriyor.

coingecko ve coinmarketcap cinde guvenlik duvarina takildi 2

Her iki sitenin de tam olarak ne zaman erişime kapandığı hakkında bilgi yok. Ancak kullanıcılar, Çin saatiyle, Salı sabahı bu engeli farkettiler.

Web sitesindeki açıklama şu sözlerle bitiyor:

“Görünüşe göre veri siteleri Çin IP erişimini aktif olarak kesmedi, daha ziyade Çin’in internet sansür ajansı tarafından yapılan bir hamleydi. CoinGecko’nun kurucu ortağı TM Lee, The Block’a “Bildiğimiz kadarıyla proaktif olarak engelleme yapmadık” dedi. “

Yazar: Hazal Orta

Yeni Yılda Bitcoin’e mi Yoksa Altcoinlere Yatırım Yaparsınız?

Bu hafta BTCHaber TV olarak Kadıköy’e gidip insanlara; yeni yılda Bitcoin‘i mi tercih edersiniz yoksa altcoinleri mi tercih edersiniz diye sorduk. Bitcoin’e mi Yoksa Altcoinlere Yatırım Yaparsınız? Videomuzda genel olarak kripto sektörünün zamanın şartlarından biri olduğu dile getirildi. Ayrıca videomuzda “Kripto paraya yatırımınız var mı?” sorusuna bir cevap verem bir kişi şu şekilde konuştu: Kripto ...

Bağlantıyı kopyala