Bitcoin (BTC) $ 62,682.79 1.03%
Ethereum (ETH) $ 2,444.42 1.39%
BNB (BNB) $ 566.41 0.47%
Solana (SOL) $ 145.33 1.76%
XRP (XRP) $ 0.533392 0.87%
Cardano (ADA) $ 0.35309 0.78%
Dogecoin (DOGE) $ 0.1112 1.82%
Al veya Sat Paribu

Huobi Token (HT) Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 6 dk

Paylaş:

Huobi, 2013 yılında eski Oracle mühendisi Leon Li tarafından oluşturulan Singapur merkezli bir kripto para borsasıdır. Aslen Çin merkezli olan Huobi Vakfı, Çin’in 2017 Bitcoin ticaret yasağını takiben Singapur, Güney Kore ve Japonya’ya genişledi. Huobi şu anda 280’den fazla kripto para piyasasını destekliyor ve günlük olarak alınıp satılan 350 milyar doların üzerinde kripto para birimi ile dünyanın üçüncü büyük kripto para borsası haline geldi.

Huobi Token (HT) Ne Zaman Çıktı?

Haziran 2018’de Huobi Group, borsa defterini dağıtacak olan Huobi Chain’i duyurdu. Borsa aynı zamanda günlük 550 milyon doların üzerinde işlem yapan OTC ve türev/vadeli işlem ticaretini de destekliyor.

Tescilli kripto para birimi olan Huobi Token, Huobi değişim kullanıcılarını HT kullanımı için daha düşük ücretlerle ödüllendirmek için Ocak 2018’de oluşturuldu. Token, Çin’in kripto yasağına ve azalan ticaret faaliyetine yanıt olarak ücretli Huobi VIP üyelerine dağıtıldı. Binance’in BNB kripto parası gibi bir borsa madeni parasıdır, bu nedenle Huobi borsasındaki herhangi bir kripto para birimiyle takas edilebilir ve oy haklarıyla birlikte gelir.

Mart 2019’da grup, kullanıcıların belirli madeni paralara erken yatırım yapmalarını sağlayan premium bir hizmet olan Huobi Prime’ı başlattı. Aynı ay Huobi Prime’daki ilk İlk Değişim Teklifi (IEO) olan TOP Network, 1,5 milyardan fazla TOP tokeni sattı ve 3.4 milyon dolar topladı.

Dünyanın dört bir yanındaki bilgisayar korsanları ve hükümetler kripto para borsalarını hedef alırken, paralarınızı Huobi’nin borsa cüzdanında tutmanın ve HT tutmanın riskleri ve getirileri nelerdir?

Bunu açıklamadan önce, Huobi’nin tescilli parası olan HT’nin kripto para piyasasındaki performansına bir göz atalım.

Huobi Token Kripto Para Piyasası Performansı

HT’nin şimdiye kadarki en yüksek fiyatı 5 Haziran 2018’de 5,97 dolardı ve dolaşımdaki arz 500.000.000 HT’dir.

İlk HT dağıtımı (ekibinin “bir ICO olmadığı konusunda ısrar ediyor) Ocak-Şubat 2018 arasında gerçekleşti. Şu anda, toplam HT arzının 300.000.000’u ilk gelene ilk hizmet esasına göre Huobi VIP abonelerine dağıtıldı.

Beş seviyeli Huobi VIP vardır; en alttaki katman yüzde 10 ticaret indirimi için ayda 120 HT öder ve en üst katman yüzde 50 ticaret indirimi için ayda 12.000 HT öder. Binance’in indiriminden farklı olarak, Huobi Token kalıcıdır, ancak BNB ücretsizken avantaj için aylık ödeme yapmanız gerekir.

huobi

Aslında, Binance önce BNB’yi yarattığı için Huobi, HT’nin birçok özelliğini ve faydasını BNB’den sonra modelledi. Huobi’nin HT ile ödemeye yönelik ticaret indiriminin yanı sıra, Binance’in BNB yaptığı gibi HT’yi geri almayı planlıyor. Borsa cüzdanına yerleştirilen token kripto para birimleri için sarılmış bir yer tutucu olarak kullanılır.

Huobi’de hangi varlıkların listeleneceğine oy vermenin tek yolu HT’yi tutmaktır, bu nedenle yeni projelerin kendilerini listeye almak için yeterli HT’yi tutmak için harcama yapması gerekir. Bununla birlikte, özellikle iyi finanse edilen blok zinciri projeleri için hala fırsat vardır..

Toplam HT arzının 200.000.000’u (toplam arzın yüzde 40’ı) Huobi ekibi tarafından tutuldu. Bu önbelleğin yarısı (yüzde 20) kullanıcı ödülleri ve platform bakımı için alıkonulur. Kalan 100.000.000 HT, Huobi ekibine dört yıl içinde kazanıldığında dağıtılır.

Açıkçası Huobi, HT satın almak ve satmak için en iyi yerdir, ancak aynı zamanda LBank, Bibox, Gate.io ve DDEX’te de takas edilebilir.

Huobi’de (sarılmış HT işlem çiftleri) en çok işlem gören kripto paralar BTC, BCH, EOS, XRP ve ETH’dir.

Huobi Token (HT) Nasıl çalışır?

HT, Ethereum blok zincirindeki bir ERC-20 tokenidir bu nedenle Ledger Nano S ve MyEtherWallet dahil olmak üzere ERC-20 tokenlerini destekleyen herhangi bir cüzdanda saklanabilir. Resmi Huobi Cüzdan, çeşitli kripto para birimlerini ve tüm ERC-20 ve Tron dApp’lerini ve tokenlerini destekler.

HT’nin bir özelliği onu üçüncü taraf bir cüzdanda sakladığınızda avantajları alamamanızdır. Bu arada, Proof-of-Stake kripto para birimleri ve airdrop ile dağıtılan tokenler, Huobi gibi kripto para borsaları tarafından her zaman desteklenmez. Örneğin, Binance ve Huobi, müşterilerine GAS temettüleri dağıtıyor, ancak Reddit kullanıcıları Bittrex’in ödemeleri yapmadığını bildiriyor. Bu, Binance ve Huobi gibi borsaların kripto paraların nerede tutulması gerektiği üzerinden bir savaştır.

Screenshot 1 1

Merkezi kripto para cüzdanlarının kötü bir itibarı vardır ve çoğu uzman gerekli minimum miktar dışında token bakiyelerinizi bir borsada saklamamanızı önerir. Yukarıda açıklanan sorunların yanı sıra borsalar, bilgisayar korsanları için büyük hedeflerdir.

Huobi Token Güvenli Mi?

Kripto para borsalarının kötü ünü 2011’de Mt. Gox’un saldırıya uğraması ve 2014’te kapılarını kapatmasıyla ortaya çıktı. Yaklaşık 850.000 bitcoin çalındı ​​ve bugüne kadar birçok insanın eli boş kaldı. Bitfinex’in uzun zamandır kripto piyasası fiyat manipülasyonu iddialarına nasıl bağlı göründüğünü de unutmayalım.

Coincheck’in XEM deposunu internete bağlı bırakması gibi bu hack’lerin çoğu, paranızı elinde tutan kişiler tarafından yapılmaması gereken acemi hataları yüzünden meydana geldi. Ancak elbette hiçbir sistem asla güvenli değildir ve ABD hükümetinin bekçi köpeği Wall Street ve SEC bile saldırıya uğradı.

Ve unutmayalım ki, anavatanı Çin kripto para borsalarını yasakladıktan sonra Huobi Singapur’a taşınmak zorunda kaldı, bu da vatandaşlarından herhangi birinin borsadan bakiyelerini çekmesini yasa dışı hale getirdi. Herhangi bir anda, herhangi bir hükümet düzenleyicisi bir borsayı kapatabilir ve tüm hesaplarını dondurabilir. Huobi ve Elastos, kendilerini ELA ICO’daki yatırımcılardan gelen bir toplu davaya bulaşmış buldular ve bu endişeleri bir şekilde doğruladı.

Bunlar, güvenlik uzmanlarının kripto para bakiyenizi internet bağlantısı olmayan donanım cüzdanlarında saklamanızı önermesinin birçok sebebinden sadece birkaçı. Aynı zamanda birçok analistin merkezi olmayan ve OTC borsalarına geçişi öngörmesinin nedeni de budur.

Küresel Huobi Ayak İzi Oluşturma

Huobi dijital korsanlığın ayak izlerini takip ediyor, merkezi sunuculardan (bir Napster) merkezsizliğe, yani Gnutella’ya geçiyor gibi görünüyor. Huobi’nin agresif bir şekilde diğer Güneydoğu Asya pazarlarına açılmasının nedeni budur. Ayrıca yakın zamanda Rusya’da bir ofis açtı.

Huobi Group ayrıca Brezilya, Vietnam ve İngiltere ve Avrupa pazarlarıyla birlikte Orta Doğu’ya da genişlemeyi planlıyor.

Bu genişleme projeksiyonlarını güvence altına alma planları, yerel ortaklıklar kurmaktır. 2014 yılında Quick Wallet’ı satın almadan önce Dai Zhikang, Zhen Fund ve Sequoia Capital’den melek ve VC sermaye yatırımlarını güvence altına alan yatırım firmaları ile harika bir geçmişe sahiptir.

Japon genişlemesi için SBI Group ve ABD genişlemesi için San Francisco merkezli ticaret platformu HBUS ile ortaklık kurdu. Aynı zamanda anakarada blok zinciri ve kripto para birimi çözümlerini uygulamak için çalışan birkaç Çinli fintech grubunun bir parçasıdır.

Ağustos 2018’de Huobi, Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’nda listelenmek için blok zinciri tabanlı elektronik üreticisi Pantronics Holding’i ters bir devralma ile satın aldı.

uuubo

Huobi Token (HT) Nasıl Alınır?

Huobi Token’ları almanın en makul yolu Huobi borsası üzerinden satın almaktır. Çünkü tokeni kullanabileceğiniz yer sadece Huobi platformudur. Tokenler Huobi Global’de 30’dan fazla kripto para karşısında listelenmiş durumdadır.

Huobi Token (HT) Fiyatı Nedir?

Huobi Token (HT) Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Huobi Token $ 0.528118 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ağustos ayı itibariyle Huobi Token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 39.81 dolarla kaydetti. Bununla birlikte HT’de yılın en düşük seviyesini ise 0.88 dolarla belirledi.

Huobi Token (HT) Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Huobi Token 18,08 TL TL’den işlem görüyor. Huobi Token (HT) fiyatı son 24 saat içerisinde -1.33% değişim gösterdi. Huobi Token son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 127,398 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 83,968,206 dolar seviyesinde.

Yazar: Kartal Parıltı

Grayscale, Bitcoin ETF’si için SEC ile Özel Bir Toplantı Yaptı

Dünyanın en büyük Bitcoin fonunu yöneten varlık yöneticisi Grayscale, Bitcoin ETF’si için çalışmalarını sürdürüyor. Grayscale, bir fonun ETF’ye dönüştürülmesini onaylatmak için Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile görüşme gerçekleştirdi. Bitcoin ETF’si Onaylanırsa Bitcoin İçin Yeni Bir Dönem Başlayacak Grayscale ve SEC arasında gerçekleştirilen toplantıda Grayscale, 24 sayfalık bir sunum yaptı. Sunumda Grayscale, ...

Bağlantıyı kopyala