Bitcoin (BTC) $ 61,918.59 0.76%
Ethereum (ETH) $ 2,399.11 1.32%
BNB (BNB) $ 561.57 0.85%
Solana (SOL) $ 142.40 1.05%
XRP (XRP) $ 0.534436 0.52%
Cardano (ADA) $ 0.348898 1.03%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108507 1.25%
Al veya Sat Paribu

Grayscale (GBTC) Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 5 dk

Paylaş:

Grayscale (GBTC) kullanıcıların dijital para birimlerine güvenli bir şekilde yatırım yapabilmelerini sağlayan yenilikçi bir platformdur. Grayscale platformunun sunduğu ürün ve hizmetlerden faydalanarak kullanıcıların dijital varlıkların dünyasına kolay bir şekilde erişmesi hedefleniyor. Bir tür yatırım platformu olarak faaliyet veren Grayscale, geleneksel finansal sistem ile yenilikçi kripto para ekosistemini bir araya getiriyor. Bu içeriğimiz boyunca Grayscale platformunu, nasıl faaliyet gösterdiğini GBTC token’i ve bu durumlarla ilgili verileri inceliyor olacağız.

Grayscale ekibi, küresel finansal sistemin eskimiş ve köhneleşmiş olanaklarının yenilikçi kripto para piyasası karşısında dayanamayacağını öngörerek yenilikçi bir platform meydana getirdi. Yatırım sektöründeki eğilimin değiştiğinin altını çizen ekip oluşturduğu yeni platformla fark yaratma yolunda ilerliyor. Kripto paralar, yatırım sektörünü yeniden şekillendiren çok sayıda etmen arasında dikkatleri üzerinde topluyor. Toplumun yapısındaki demografik değişim ve teknolojinin sosyolojik olarak oluşturduğu etkiler, kullanıcıların yaptığı yatırımların niteliğini de oldukça önemli bir ölçüde değiştiriyor. Bu gerçeği göz ardı etmeyen Grayscale ekibi kullanıcılarının karşısına onların beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayacak bir platformla çıkıyor. Ekibin böylesine bir platform tasarlamasının ardında son yıllarda yürürlüğe konulan ya da konulması konuşulan düzenlemeler ve güncel piyasalarda etkili olan yaklaşımlar da yer alıyor.

Grayscale

Grayscale, dünyamızın her geçen gün daha büyük bir hızla dijitalleştiğinin farkında. Bundan yirmi yıl önce internet neredeyse şimdiki zaman diliminde dijital paralar da orada diye düşünen Grayscale hamlesini yaparak gelecekte aktif bir şekilde yer almak istiyor. Grayscale’e göre dijital paralar dünyanın dört bir yanındaki finansal sistemlerin sahip olduğu meşru yapıyı dönüştürücü bir özelliğe sahip. Bu gerçekler Grayscale platformunu geleceğin finansal piyasasında yer almayı hedefleyen bir şekilde tasarlanmasını sağladı. Ekibe göre çeşitlilik yakalamak dönüşümüne devam finansal piyasalarda tutunmanın ve başarılı olmanın tek yolu. Bu çeşitliliği yakalamanın tek yolu da farklı varlık sınıflarının dijital paralarla ilişkilendirilmesini sağlamaktan geçiyor. Bu sayede Grayscale kullanıcılarının yatırım olanaklarına çeşitlilik kazandırılmak isteniyor. Sonuç olarak daha yüksek getirili, düşük riskli yatırım imkanlarına erişmek mümkün hale getiriliyor.

Grayscale (GBTC) ne zaman çıktı?

Dünyanın en büyük dijital para varlık yönetim platformu Grayscale ilk olarak 2013 yılında kullanıcılarına hizmet vermeye başladı. Bitcoin Yatırım Mutemetliği adıyla işlemlerine başlayan platform yıllar içerisinde büyük bir başarı elde etti. 2021 yılının nisan ayında alınana verilere göreyse Grayscale 654.885 adet BTC’yi hesaplarında bulunduruyor. Kullanıcıları ait bu fonların en iyi şekilde değerlendirilmesini sağlayan platform onlara en iyi şekilde yatırım hizmetleri sunuyor. Bu durum kripto para piyasasının likidite edilmesini sağlıyor ve piyasanın daha dinamik bir yapıya bürünmesine yardımcı oluyor.

Grayscale (GBTC) Fiyatı Nedir?

Grayscale platformunun hisse senedi GBTC’nin fiyatına yönelik güncel veriler bu içeriğin hazırlandığı anda kontrol edildi. Buna göre GBTC 44,69 dolardan alınıp satılıyordu. Alışılagelmişin dışında bir yapıya sahip olan GBTC’ler çeşitli platformlardan alınıp satılıyor. Yazının sonunda bu hisselerin nasıl temin edileceğine değinmeye çalıştık. GBTC hisse senedine yönelik oluşturulan fiyat grafiği incelendiğinde bu varlığın şimdiye dek en fazla 58 dolarlık değere ulaştığını görüyoruz. 2021 yılının ekim ayı itibariyle ulaşılan en düşük fiyatsa 24 dolar. GBTC hisselerinin fiyatının BTC fiyatına göre değişim gösterdiğini ifade etmemiz gerekiyor.

Grayscale GBTC nedir

Grayscale (GBTC) Nasıl Çalışmaktadır?

Grayscale (GBTC) kullanıcıların fonlarını en iyi şekilde değerlendirerek onlara hizmet sağlayan bir yatırım platformudur. Platform bilindik yatırım şirketlerinin işlev gösterdiği mantıkla hareket ediyor. Ancak yatırımlarını çeşitlendiren Grayscale özellikle dijital varlıklara odaklanmış. Grayscale, büyük ölçekli yatırımcılarından aldığı fonları kullanarak Bitcoin (BTC) satın alıyor. Daha sonra BTC cinsindeki fonlarını herkesin kullanımına açık olan geleneksel hisse senedi borsalarına koyuyor. Bu sayede herkesin hissesinden alıp satabilmesine imkan veriyor. Bitcoin fiyatına bağlı olan bu hisselerin fiyatı yükselebiliyor ya da düşebiliyor. Bahsettiğimiz hisse senedi GBTC olarak biliniyor. Bir kripto para olmayan GBTC tıpkı geleneksel hisse senetleri gibi faaliyet gösteriyor. Tek bir farkla o da hisse senedinin BTC fiyatına olan bağlılığı.

Grayscale nedir

Grayscale platformu kullanıcılarına çeşitli finansal ürünler sunarak onların yatırımlarını değerlendiriyor. Filecoin, Litecoin ya da buna benzer başka fon hizmetleri sunan platform kullanıcılarına kar elde ettirmeyi hedefliyor. Sonuç olarak bu platformun kripto paralara merak duyduğu ve kullanıcılarını bu alana yatırım yapmaya teşvik ettiği söylenebilir. Böylesi bir teşebbüs piyasaya yeni para girişini sağlayacak bir etki oluşturabilir. Bu durum da ekosisteme faydalı sonuçlar ortaya çıkarabilir. Grayscale’in ürün yelpazesinde dikkatle seçilmiş ve gelecek vadeden kripto para projelerine yer verildiğini görüyoruz. Zcash’ten Ethereum Classic’e kadar çok sayıda kripto paraya yönelik yatırım ürünleri oluşturulmuş. Bunların yanı sıra platformun borsa dışı piyasalarda işlem gören çok sayıda ürünü de bulunuyor.

Grayscale (GBTC) Nasıl Satın Alınır?

Grayscale platformunun hisse senedi GBTC’ler herhangi bir kripto para gibi kolay bir şekilde alınıp satılmıyor. Bu hisse senetlerinin daha çok borsa dışı platformlardan alınıp satıldığı ifade edilenler arasında. Coinmarketcap tarafından belirtilen verilere göre GBTC hisselerini FTX adlı bir borsa platformundan satın almak da mümkün. Bu platform kendisini kripto para türev ürünleri satan bir borsa olarak tanımlamış. GBTC’nin alışkın olduğumuz kripto paralara benzemeyen bir yapısının bulunduğunu ifade edebiliriz. Finansal piyasalarda kullanıcılara farklı yatırım seçenekleri sunan Grayscale ekosisteme yeni bir soluk getiriyor diyebiliriz.

Yazar: Ömer Uçar

Spot Bitcoin ETF verileri yine güldürmedi

ABD’de işlem gören spot Bitcoin ETF’leri, 17 Nisan tarihinde de negatif bir sonuca imza attı. Spot Bitcoin ETF’lerden 8 Nisan’dan bu yana en yüksek para çıkışı gerçekleşti. Kripto para piyasasının negatif görünümü, spot ETF’leri de etkisi altına aldı. Özellikle İran-İsrail gerilimi ve Fed’in faiz politikası, Bitcoin’in üzerindeki baskıyı oluşturdu. Bitcoin için boğa indikatörü olduğu söylenen ...

Bağlantıyı kopyala