Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

DIGG Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 5 dk

Paylaş:

DIGG, fiyatı Bitcoin’e (BTC) dayandırılmış yenilikçi bir kripto para olarak tanımlanabilir. BadgerDAO adlı bir platform tarafından geliştirilip piyasaya sürülen DIGG token’ler BTC fiyatı neyse o değerden alınıp satılıyor. Sabit fiyatlı kripto paraları andıran bu token değeri dolara ya da başka bir itibari paraya değil de BTC’ye sabitlenmiş ilk token olma özelliği taşıyor. BadgerDAO’nun web sayfasında paylaşılan bu bilgiler DIGG token’leri ilgi çekici kılıyor. Bu içeriğimizde BadgerDAO platformuna, DIGG token’lere ve bu ürünlerin sunduğu avantajları inceliyor olacağız.

Digg

DIGG değişken bir şekilde arz edilen fiyatı BTC’ninkine dayandırılmış ilk merkezsiz kripto paradır. BadgerDAO adlı bir kripto para projesi tarafından yönetilen DIGG piyasadaki diğer token’lerden belirli özellikler itibariyle farklılaşıyor. Kripto para piyasası Bitcoin öncülüğünde ilerlediği yolda kullanıcılarını her geçen gün bir yenilikle daha buluşturmayı başarıyor. Kimi zaman finans sektörünü sarsıcı bir hizmet kripto severlerin gündemine gelirken bir diğer gün tarım sektörüyle alakalı bir yenilik dünyanın diğer ucundaki kullanıcılara hitap edebiliyor. Bu bağlamda kripto para ekosisteminin gelişimini bir hayli hızlı bir şekilde sürdürdüğünü belirtmek gerekiyor. Bu gelişmelere altyapı sağlayan kripto paraların başında Ethereum (ETH) ağı geliyor. ETH ağı üzerinde faaliyet gösteren ve bir emanetçi gibi çalışan fiyatı BTC’ye dayandırılmış birtakım kripto paraların varlığını görüyoruz. İlk bakışta DIGG token de bunlardan birisine benzetilebilir. Ancak DIGG token’lerin piyasadaki diğer kripto paralara hiç benzemediği ortada. Demin bahsettiğimiz ETH ağında bulunan ve BTC fiyatına endekslenmiş token’lerin yönetim altındaki BTC’lerle ilgili olduğu ifade ediliyor. Ancak DIGG kendi akıllı sözleşmesinde tasarlanan çeşitli parametrelerden faydalanarak BTC fiyatına sabitlendi. Buna göre DIGG token’lerin fiyatının daima BTC ile aynı olması alışılagelinmemiş bir yöntem vasıtasıyla sağlanıyor. Bu durumun fark yaratıcı bir boyut meydana getirdiğinin altını çizmek gerekli.

Kripto para piyasasında her gün yüzlerce yenilik yaşanıyor ve yeni girişimciler çeşitli projelerle piyasaya dahil oluyor. Bunca yeni proje arasından sıyrılarak yatırımcıların dikkatini çekmek zannedildiği kadar kolay bir başarı değil. Piyasada bizlerin karşısına çıktığından çok daha fazlasının bu başarıya ulaşamayarak geri planda kaldığını görüyoruz. Diğer projelerin önüne geçerek kullanıcı sayısını artırmanın yolu ise fark yaratmaktan geçiyor. Gerçek dünya sorunlarına hedeflenmiş ve kaliteli altyapıyla buluşmuş projelerin gelecekte de yer alacağı yorumunu yapmak yanlış olmaz. DIGG token’in bunu başarıp başarmadığını içeriğin devamında bulabilirsiniz.

DIGG ne zaman çıktı?

DIGG token’ler BadgerDAO adlı bir kripto para projesi tarafından piyasaya sürüldü. BTC fiyatına sabitlenmiş DIGG token’ler içeriğin hazırlandığı anda birçok kullanıcı tarafından benimsenmeyi başarmış. BadgerDAO ise nispeten yeni bir proje. Chris Spadafora, Ameer Rosic, Albert Castellena ve Alberto Cevallas tarafından tasarlanan Badger platformu isminden de anlaşılacağı üzere bir DAO projesidir. Merkezsiz otonom organizasyon (Decentralized Autonomous Organisation) olarak biliniyor. DIGG token’ler de bu organizasyon tarafından piyasaya sürülen yenilikçi ürünlerden bir tanesi.

DIGG Fiyatı Nedir?

DIGG token’lerin fiyatına ilişkin güncel bilgileri aşağıda yer alan başlıklarda bulabilirsiniz. DIGG token’lerin fiyatının lider kripto para Bitcoin (BTC) ile aynı olması hedeflendi. Bu durumu fiyatı dolara sabitlenmiş kripto paralara benzetebilmemiz mümkün. DIGG token’leri geliştiren platform BadgerDAO’ya göre bu kripto paraların esnek bir oranda arz edilmesi planlandı. Buna göre piyasaya toplamda ne kadar DIGG gireceği belirli değil. Öte yandan piyasaya şimdiye dek toplamda 6,613 adet DIGG token girmiş. Dolaşımda bulunan DIGG miktarı ise yazı anından alınan verilere göre 503,86.

DIGG nedir

DIGG Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 DIGG token TL’den işlem görüyor. DIGG token fiyatı son 24 saat içerisinde değişim gösterdi. DIGG token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.


DIGG Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 DIGG token dolardan işlem görüyor. 2021 yılının ekim ayı itibariyle DIGG token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 81.500 dolarla kaydetti. Bununla birlikte DIGG token yılın en düşük seviyesini ise 20.300 dolarla belirledi.


DIGG Nasıl Çalışmaktadır?

BadgerDAO platformu tarafından kripto para severlerin hizmetine sunulan ürünlerden birisi de DIGG token. Platformun çalışma prensibine göre faaliyet göstermesi beklenen DIGG token’ler piyasaya ilk olarak çeşitli airdrop çalışmalarıyla sürülmüştü. BadgerDAO platformunun kendi token’i BADGER ile sunulan DIGG token’ler kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarmıştı. DIGG token’lerin fiyatının BTC ile aynı olması adına “rebasing” adı verilen bir mekanizmadan faydalanılıyor. Bu sayede DIGG token’lerin fiyatı daima BTC ile aynı kalıyor. Kullanıcılar arzu ederlerse aşağıda belirtilen platformlardan DIGG token sahibi olabilirler.

DIGG

DIGG Nasıl Satın Alınır?

BadgerDAO tarafından sunulan DIGG token’leri satın almak için kısıtlı sayıda yöntem bulunuyor. Henüz çok fazla kripto para borsası üzerinde işlem görmeyen DIGG token’ler belirli borsalardan alınıp satılabiliyor. Bu borsalarsa yazının hazırlandığı anda alınan verilere göre şu şekilde sıralandırılabilir: Gate.io, UniSwap, SushiSwap ve 0x Protocol. Gate.io borsa platformu DIGG token’ler için USDT ve ETH işlem çiftleri oluşturmuş. Buna göre kullanıcılar bu borsa üzerinden bu iki kripto para aracılığıyla DIGG token alım satımı yapabilecek.

Yazar: Ömer Uçar

Blockchain Teknolojisi ve Sosyal Fayda

“Blockchain’in devrim niteliğindeki potansiyeli büyük ölçüde –özellikle finans alanında-  test edilmiş olsa da sosyal konularda olası uygulamaları ve sürdürülebilirlikte yaşanan zorlukları çözmedeki yeteneği henüz çok keşfedilmedi “ düşüncesinden yola çıkan Avrupa İnovasyon Konseyi’nin (European Innovation Council, EIC) başlattığı  “Sosyal Fayda için Blockchain” programının/yarışmasının sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Kazanan projelere geçmeden önce, geri plandaki gelişmelere ve ...

Bağlantıyı kopyala