Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

İspanyol Bankaları Kripto Hizmeti Sunmaya Hazırlanıyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

İspanyol bankaları, müşterilerine kripto hizmetleri sunmaya hazırlanıyor. Diğer yandan merkez bankasının bu konudaki net olmayan duruşu bankaları hüsrana uğratıyor. Biraz geçmişe gidecek olursak İspanya Merkez Bankası, haziran ayında, kripto hizmeti sağlamak için kaydolmak isteyen kuruluşlara yeşil ışık yakmıştı.

İspanyol Bankaları Kripto Hizmeti için Hazır

İspanyol basınından El Pais gazetesinin haberine göre, bankalar hala merkez bankasından talimat bekliyor. Diğer yandan ilgili sicil dairesinin 29 Ekim’e kadar faaliyete geçmesi bekleniyor.

Söz konusu sicilin, temelde kara para aklama ile mücadele etmeyi amaçladığını belirtelim. Diğer yandan düzenlenmiş kuruluşlar olan finansal kurumlar için tasarlanıp tasarlanmadığına dair soru işareti de var.

ispanyol bankalari kripto hizmeti sunmaya hazirlaniyor 2

Düzenleyicinin danışmanlık firması finReg’in ortağı Gloria Hernández Aler, konuyla ilgili şunları söyledi:

“”Bu kuruluşlar zaten doğrudan denetlendiğinden, bir bankanın dayatılan gereklilikleri yerine getirmesi mantıklı olmaz. Ancak, bu tür bir hizmet sağlayacaklarını bildirmeleri mantıklı ve muhtemelen kripto varlıklarının dinamiklerine uyarlamak için kara para aklama politikalarını değiştirmeleri gerekecek.”

El Pais’in haberine göre, merkez bankasından kesin talimat almayan, büyük finans kurumlarının uyum departmanlarından bazıları kripto hizmetleri sunmak için kayıt olmaları gerekip gerekmediğini araştırmaya başladı.

Yazar: Hazal Orta

Platformların Sorumluluğu ve Bitcoin

Tüm dünyada ve ülkemizde internet üzerinde çalışan medyanın içerikle ilgili sorumluluğu tartışma konusu. Başta sosyal medya devleri olmak üzere platformlar içeriğin sorumluluğunu almak istemiyor. Üstelik bu platformlar merkezi veri yapılanmasıyla çalışıyor. Yani sosyal medyada paylaşım yaparken, ücretli platformda dizi izlerken, yorum yaparken hatta reklam izlerken veya atlarken  aslında bu platformlara kendi elimizle verisi alıyoruz. Ve ...

Bağlantıyı kopyala