Bitcoin (BTC) $ 62,233.67 1.44%
Ethereum (ETH) $ 2,424.04 1.96%
BNB (BNB) $ 563.89 2.19%
Solana (SOL) $ 144.55 3.39%
XRP (XRP) $ 0.532664 1.65%
Cardano (ADA) $ 0.353447 0.63%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109629 1.74%
Al veya Sat Paribu

SEC, Valkyrie’nin Kaldıraçlı Bitcoin ETF’sini Reddetti

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD’nin ilk Bitcoin ETF‘si geçen hafta piyasaya sürüldü. ProShares Bitcoin Strategy ETF’sinin NYSE’de işlem görmeye başlamasının ardından ABD’deki finans kurumları kendi fonlarına onay almak için başvurularını hızlandırdı. Hafta başında SEC‘e, iki farklı ETF başvurusu yapıldı. Son gelen haberlere göre ise Valkyrie ve Direxion tarafından yapılan başvurular, SEC tarafından reddedildi.

sec valkyrienin kaldiracli bitcoin etfsini reddetti 2

SEC, Valkyrie’nin Kaldıraçlı Bitcoin ETF’sini Onaylamadı

Valkyrie, kaldıraçlı Bitcoin vadeli işlemler ETF’si için başvuruda bulunmuştu. Direxion da yatırımcıların Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri için short pozisyon açmasını sağlayan bir ürün için başvuru yaptı. Bloomberg’in Kıdemli ETF analisti Eric Balchunas’a göre, SEC her iki başvuruyu da reddetti.

Balchunas, konuyla ilgili bilgileri Twitter hesabı üzerinden verdi ve Valkyrie ETF’sinin SEC tarafından veto edildiğini ortaya çıkaran bir Dow Jones uyarısına atıfta bulundu.

Valkyrie’nin başvurusu, vadeli işlemlerin yanında takas ve opsiyon işlemlerini de içeriyor. Balchunas tarafından paylaşılan bir başka Dow Jones uyarısı da tam olarak bununla ilgili. Uyarıya göre, SEC, hicago Ticaret Borsası’ndan (CME) satın alınan doğrudan Vadeli İşlem sözleşmeleri dışında herhangi bir şey tutan fonlardan endişe duyduğunu belirtiyor.

Ayrıca Balchunas bir başka tweette Dow Jones’un Grayscale’in spot BTC ETF’sinin 9 ay içinde onaylanmasını beklediğini gösterdi.

Yazar: Hazal Orta

Bitcoin Yorumları: BTC/USD Teknik Analizi – 14 Aralık 2020

Bitcoin’in, Bitstamp verilerine göre dolar bazında logaritmik ölçekteki günlük grafiği aşağıda gösterilmiştir. Grafikteki yükselen fibonacci kanalının orta çizgisinin geçtiği yaklaşık 20000 dolar seviyesinden gelen satış baskısı henüz aşılmış değil. Şu an itibariyle yaklaşık 19200 dolar seviyesinden işlem gören BTCUSD’nin en yakın dirençleri 19400 ve 19918(tarihi zirve) dolar seviyelerinde. Diğer taraftan yükselen kanal orta çizgisi (siyah ...

Bağlantıyı kopyala