Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

BitTorrent Chain (BTTC) için Tarih Açıklandı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

BitTorrent, ekim ayının ikinci haftasında yeni bir duyuru yapmış ve BitTorrent Chain‘in (BTTC) yakın zamanda tanıtılacağını açıklamıştı. BTTC sayesinde ağda neredeyse sıfıra yakın işlem ücreti başlatılacağı belirtilmişti. Şimdi ise aradan geçen sürenin ardından resmi lansman tarihi açıklandı.

BitTorrent Chain (BTTC), 30 Ekim’de Geliyor

Amerikalı şirket BitTorrent, yeni lansmanı için duyuruyu hem Twitter hem de Medium hesabı üzerinden yaptı. Şirket, BTTC node uygulamasının da topluluklara açıldığını söyledi ve ekosisteme başvuru yapmak isteyen projeler için bir adres paylaştı.

TRON Protokolü tarafından başlatılan Layer – 2 çapraz zincir ölçekleme çözümü olan BTTC, 30 Ekim günü piyasaya sürülecek. Yapılan duyuruya göre çözüm, TRON, Ethereum ve BSC ağları ile tam uyumluluk içinde çalışacak.

BitTorrent Chain, TRON’daki ilk heterojen zincirler arası birlikte çalışabilirlik protokolü olmasıyla da önemli. Bu arada protokolün PoS (Proof of Stake) mekanizmasını benimsediğini ve EVM ile uyumlu olduğunu da belirtelim.

Genel bir kural olarak, bir kurum veya bireyin PoS zincirinde bir node olmak için belirli miktarda token’ı stake etmesi gerekiyor.

BTTC Chain‘in faydaları da şöyle sıralanıyor:

Düğüm doğrulayıcıları, kontrol noktası verilerini MainNet’e göndermek ve senkronize etmek için ödüller alır.
Bu arada, blokları imzalamak ve doğrulamak için ödül olarak işlem ücretleri kazanırlar.

Önerilen sunucu yapılandırması ise şu şekilde:

64 GB depolama

16-core CPU (m5d.4xlarge ya da OVH infra-3)

Minimum 1TB SSD (Genişletilebilir olmalı)

1Gb/s geniş bant aralığı (Aylık 3–5 TB veri aktarmalı)

Yazar: Hazal Orta

Web3 Dünya Savaşını Kazanabilecek Mi?

21. Yüzyılı şekillendirecek kuvvet şunlardan hangisi olacak? A) ABD veya Çin gibi ulus-devletler mi?B) Big Tech mi?C) Merkeziyetsiz Internet, veya yeni adıyla Web3 mü? Şu anda tamamen Big Tech’in sarmalı altındayız ve bu sadece benim ve sizin gibi normal vatandaşları kapsamıyor, kocaman devletler de bu sarmalın içindeler, onların kontrolleri dışında da çok fazla sosyal izleme olmakta. Ancak acaba bu böyle ...

Bağlantıyı kopyala