Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Google, CME Group’a 1 Milyar Dolar Yatırım Yapıyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Google, diğer vadeli işlemlerin yanı sıra, Bitcoin ve Ethereum ticareti de yapan vadeli işlem borsası CME‘ye 1 milyar dolarlık yatırım yapıyor. Bu yatırım kapsamında; CME’nin de temel ticaret sistemini Google Cloud’a kaydırması şartı getirildi.

Şirketlerin bu ortaklığı, CME’nin yeni müşteriler bulmasını, işlemleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmesini ve Google teknolojisine dayalı yeni ticaret araçları oluşturmasını kolaylaştıracak.

CME, Google Cloud’a Ne Zaman Taşınacak?

Google Cloud, dünyanın dördüncü en büyük bulut hizmetleri sağlayıcısı olarak biliniyor. Hatırlatmak gerekirse; 2020 yılında Gartner Inc verilerine göre, dünya genelinde bulut altyapısı gelirlerinin yüzde 6,1’ini Google Cloud oluşturuyordu. 2020 yılında bu pazardaki en büyük pay, yüzde 40 ile Amazon’du. Amazon‘u da Microsoft ve Alibaba Group takip ediyordu.

google cme groupa 1 milyar dolar yatirim yapiyor

Yatırım miktarı olan 1 milyar ABD Doları, Google Cloud tarafından CME’nin oy hakkı olmayan dönüştürülebilir tercihli hissesine yatırıldı. Google Cloud’un CEO’su Thomas Kurian’a göre bu, Google’ın tek bir şirketi değil, tüm yeni oluşan finansal sistemin dönüşümünü destekleme niyetinde olduğunu gösteriyor.

Bununla birlikte CME’nin altyapısını Google Cloud’a kaydırma süreci 2022’de başlayacak. İlk önce Core ticaret sistemleri daha sonra CME’nin verileri taşınacak.

Yazar: Sena Karakılıç

Beklenen faiz indirimi geliyor: Bitcoin nasıl etkilenecek?

Citi Research analistlerine göre Fed faiz indirimine hazırlanıyor. Analistler, önümüzdeki yaza kadar faiz indirimlerinin devam edeceğini söyledi. Kripto para piyasasının gözü kulağı ABD’den gelecek makroekonomik verilerde. ABD’nin Mart 2022’den beri devam ettirdiği sıkılaşma politikası, kripto para piyasasına para girişlerini kısıtlamıştı. Birçok analiste göre sıkılaşma politikasında yolun sonuna gelindi. Citi Research, geçtiğimiz Cuma günü yayımladığı bir ...

Bağlantıyı kopyala