Bitcoin (BTC) $ 62,078.63 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,422.63 0.09%
BNB (BNB) $ 563.20 0.05%
Solana (SOL) $ 143.84 0.47%
XRP (XRP) $ 0.530615 0.46%
Cardano (ADA) $ 0.350071 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109289 0.53%
Al veya Sat Paribu

Metaverse Nedir? Sanal Gerçeklik ile Geleceği Şekillendiren Projeler?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla Kripto Bülten’de son haftaların popüler konusu Metaverse‘ün detaylarına değinildi. Facebook, Microsoft ve Nike gibi global şirketlerin Metaverse hamleleri, öne çıkan Metaverse projelerinden bahsedildi.

Konu Başlıkları:

  • Facebook, Microsoft ve Nike gibi global şirketlerin Metaverse hamleleri
  • Öne çıkan Metaverse projeleri

Nelerden Bahsedildi?

Metaverse ile ilgili gelişmeler her gün karşımıza çıkmaya devam ediyor. Özellikle Facebook’un adını Meta olarak güncellemesinin ardından var olan ilgi iyice artmış durumda ancak Facebook’un Metaverse ile ilgili çalışmalar yaptığı zaten uzun süredir biliniyordu. 

Facebook‘un ismini Meta olarak değiştirmesinin sebebi ise teknoloji devinin Metaverse’e odaklanmak adına markalaşmak isteği olarak gösterilmişti. Düzenledikleri etkinlikte Metaverse vizyonuyla ilgili detaylar da paylaşıldı. 

Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin daha genç kullanıcıları kendine çekmesinin anahtarı olarak Metaverse’ü görüyor, ve şu ana kadar kat edilen bu yolun bir son olmadığını, Mateverse deneyimi sayesinde platformların ve sanal ortamların bizzat içinde olunan sürükleyici,, somutlaştırılmış bir internet dünyasının insanları beklediğini söylüyor ve ekliyor “işte biz buna metaverse diyoruz.”

Metaverse Yalnızca AR ve VR ile İlgili Olmayacak

Facebook’un açıklamasına göre metaverse, yalnızca AR ve VR ile ilgili de olmayacak. İnsanların sanal dünyaya, mevcut bilgisayarlar ve akıllı telefonların yanı sıra kulaklıklar ve gözlükler de dahil olmak üzere bir dizi yeni cihaz kullanarak erişebileceği bir platform olacak.

Diğer bir önemli nokta ise şirketin Metaverse platformunda NFT’leri desteklemesi oldu. Facebook Metaverse Ürün Başkanı Vishal Shah, “Metaverse, insanların NFT’ler gibi Sınırlı Sayıda dijital nesneleri satmalarını, dijital alanlarında sergilemelerini ve güvenli bir şekilde satmalarını kolaylaştıracak.“ açıklamasını yaptı.

Yazar: Sena Karakılıç

Jack Dorsey’in İlk Tweet’i İçin Opensea’de Yeni Teklif

Twitter‘ın kurucu ortağı Jack Dorsey‘in ilk tweet’i Mart 2021’de ilk kez satılmıştı. NFT Platformu Opensea‘de yeni fiyat teklif edildi. Yaklaşık bir yıl önce 2,9 milyon dolara satılan NFT için yeni teklif 16 katı fiyatla geldi. NFT için, sahibi olan Sina Estavi, yaklaşık 48 milyon dolar değerine tekabül eden 14.969 Ethereum istedi. Jack Dorsey’in İlk Tweet’i ...

Bağlantıyı kopyala