Bitcoin (BTC) $ 61,984.61 0.28%
Ethereum (ETH) $ 2,417.55 0.82%
BNB (BNB) $ 564.77 2.28%
Solana (SOL) $ 143.21 0.69%
XRP (XRP) $ 0.531583 0.62%
Cardano (ADA) $ 0.350756 0.39%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109651 1.62%
Al veya Sat Paribu

Avusturya, Kripto Varlıkları Vergilendirecek

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Avusturya Federal Maliye Bakanlığı, kripto para birimlerini ana akım hisse senedi ve tahvil yatırımları gibi vergilendirerek onlara olan güveni artırmayı umuyor. Avusturya, önümüzdeki Mart ayından itibaren Bitcoin ve Ethereum (ETH) dahil olmak üzere dijital para birimlerine yüzde 27,5 oranında sermaye kazancı vergisi uygulayacak.

Girişim, ülke çapında bir vergi revizyonunun parçası olacak. Avusturya, modelini türünün ilk örneği olarak nitelendirdi ve varlık sınıfları arasındaki koşulların düzenlenmesinin yatırımcılar için daha adil olacağını söyledi.

avusturya hisse senetleri ve tahviller gibi kriptolari vergilendirecek 2

Avusturya Kripto Varlıkları Vergilendiriyor

Son dönemde artık piyasa değeri ve kullanım alanlarıyla dikkatleri üzerine çeken kripto sektörü, ülkelerin düzenleyicilerinin de radarına takılmış durumda. Bazı ülkeler resmi olarak uygulamalara geçerken bazıları yasaklamaya gidiyor.

Avusturya ise farklı bir yöntem izleyerek vergilendirmeye gidiyor. Maliye Bakanlığının yaptığı son açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Yeni teknolojilere yönelik güvensizlik ve önyargıyı azaltmak için eşit muamele yönünde bir adım atıyoruz.”

Bu şekilde atılan vergi adımı ile birlikte kriptonun devlet tarafından tanınması sağlanarak kriptoya olan güvenin artırılması amaçlanıyor.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Popüler NFT Oluşturucusu Kevin Rose Hacklendi

Son dönemde ürettiği NFT eserleriyle dikkat çeken isimler arasındaki Kevin Rose, Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Rose açıklamasında kendisinin hacklendiğini ve çalınan varlıkları sebebiyle en az 1 milyon dolar kaybettiğini açıkladı. Kevin Rose, Çalınan NFT’leriyle En Az 1 Milyon Dolar Kaybetti Sevilen NFT projeleri arasında yer alan Moonbirds’ün kurucusu Kevin Rose hacklendi. Bir cüzdan ...

Bağlantıyı kopyala