Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

Tesla Satışları, Bitcoin’i Nasıl Etkiler?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Birçok önemli şirketin tepe ismi kripto varlıklarla ilgileniyor. Tesla CEO’su Elon Musk da onlardan biri. Dünyaca ünlü elektrik araç devi Tesla’nın başı şu sıralar lityum pil sıkıntısıyla dertte. Tesla satışları bu yüzden düşüş yaşayabilir. Bu durumda Bitcoin’in de etkileneceği düşünülüyor.

Tesla Satışları Yavaşlarsa Bitcoin’e Ne Olur?

Amerika Birleşik Devletleri merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla, yakın gelecekte çevre dostu otomobillere olan talebin artmasıyla, lityum iyon pillerin tedariğinde sıkıntıya düşebilir. GlobalData’nın raporuna göre, 2026 yılına kadar elektrikli araç üretiminin yılda 12,7 milyon otomobili aşacağı düşünülüyor. Bu arada Tesla’nın elektriklilerinin çoğu da Çin’de üretiliyor.

tesla satislari bitcoini nasil etkiler 2

Doğal lityum minerallerinin nispeten bol olduğu ülkeler arasında Çin de yer alıyor. ancak, lityum hammaddesi üretiminin tam kapasiteye ulaşması uzun yıllar sürüyor. Bu da hammaddeden kullanılabilir lityuma kadar üretim süreçlerinde darboğazlar oluşturuyor. Üretimde yaşanan gecikmeler artan taleple bir araya gelince, arzlar da yüksek fiyatlarda kalacak. Bu da muhtemelen Tesla satışları için aşağı yönlü bir hareketin başlangıcı olacak. Çünkü, son kullanıcı tarafından yapılan satın almalar azalacak.

Şimdi gelelim bunun Bitcoin‘i nasıl etkileyeceğine.

İlk olarak şunu hatırlamak gerekiyor ki Tesla, MicroStrategy’nin ardından Bitcoin tutan halka açık en büyük ikinci şirket.

Batarya tedarik zincirindeki sorunlar nedeniyle Tesla elektrikli araç satışlarının yavaşlaması şirketin, 48.000 Bitcoin’inden bir kısmını satmak zorunda kalmasına neden olabilir. Hatırlarsak şirket, bu yaz bir likidite testi olarak sahip olduğu Bitcoin’in yüzde 10’unu satmıştı.

Geçen hafta da Elon Musk, Tesla hisselerinin yüzde 10’unu sattı, bunun sonucunda fiyat yüzde 15’ten fazla geriledi.

Yazar: Hazal Orta

Küresel piyasalarda pozitif görünüm

Küresel piyasalardaki pozitif görünüm sürüyor. Asya borsaları, Çin’in piyasayı destekleme adımlarıyla alıcı seyrediyor. ABD’de gözler bu hafta açıklanacak kritik verilere çevrildi. İmalat ve istihdam verilerinin zayıf geleceğine yönelik beklentiler Dolar endeksinde düşüşe yol açtı. ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Jerome Powell‘ın geçen haftaki açıklamalarının ardından piyasalar yönünü yukarı çevirdi. Powell, konuşmasında şahin adımların çok daha ...

Bağlantıyı kopyala