Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

Hintli Youtuber İkinci Kez Bitcoin (BTC) Dolandırıcılarının Eline Düştü

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Hindistan’ın en tanınmış Youtuber’larından birinin YouTube hesabına el konuldu ve suçlular bu hesaptan Bitcoin bağışları istemeye başladı. Bu durum üzerine Twitter kullanıcıları, Youtuber’a esprili görseller göndermeye başladı.

Bitcoin Dolandırıcıları Tarafından Saldırıya Uğrayan Ünlü Hintli YouTuber 

Hindistan’da Ajey Nagar olarak da bilinen YouTuber Carryminati, ikinci hesabı hack’lendikten ve dolandırıcılar bu hesaptan Bitcoin bağışları istemeye başladıktan sonra, YouTube ekibinden yardım istemek için Twitter’a başvurdu.

Bir süre önce üst düzey Twitter hesapları benzer bir saldırıya uğradı, ardından siber suçlular Bitcoin dolandırıcılığı yapmaya çalıştılar ve kullanıcılara BTC’lerini göndermelerini ve karşılığında cüzdanlarına iki kat BTC göndermeyi teklif ettiler.

Ele geçirilen hesaplar arasında Bill Gates, Elon Musk, CZ Binance, Coinbase, Barack Obama, vb. hesaplar vardı. Twitter, bu hesapları bir süre bloke ederek cevap verdi ve hesapların kontrolünü sahiplerine iade ederek bir soruşturma başlattı.

Carryminati olayında ise, dolandırıcılar yardım amacıyla BTC bağışları istemeye başladı. Carryminati’nin bu ikinci hesabına Carryislive adını verdi ve oyun videoları yayınlamaya başladı.

Bazı Hint kripto para borsaları, insanların bu dolandırıcılara BTC göndermelerini önlemek için dolandırıcıların kripto para adreslerini kara listeye almaya başladı.

Yazar: BTCHaber

Binance’te neler oluyor? Devasa XRP, ETH, SOL ve BTC transferi

Whale Alert tarafından paylaşılan verilere göre, Binance’ten bilinmeyen cüzdanlara dudak uçuklatan miktarda BTC, ETH, SOL ve XRP çekildi. Kripto para piyasası güne hareketli bir başlangıç yaptı. Altcoin’lerde keskin yükselişler görüldü ve Ether fiyatı 4.000 dolara dayandı. Bitcoin ise 67 bin doların üzerinde kalıcılık sağladı. Pozitif görünüme sahip kripto para piyasasında, Binance borsasında gerçekleşen on-chain işlemler ...

Bağlantıyı kopyala