Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

Meta’dan, Metaverse için Sanal Gerçeklik Eldivenleri

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kısa bir süre önce ismini Meta olarak değiştiren Facebook, Metaverse çalışmalarına hızla devam ediyor. Son olarak Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, geleceğin Metaverse‘ünde sanal gerçeklik deneyimini artırmak için dokunma hissi veren eldivenlerini tanıttı.

Reality Labs (RL) tarafından geliştirilen bu eldivenler, sanal dünya ile etkileşime geçerek, nesneleri hissedebilmenize olanak sağlıyor.

Meta'dan, Metaverse için Sanal Gerçeklik Eldivenleri

Meta, Reality Labs ile Metaverse Çalışmalarını Hızlandırıyor

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, sanal olarak zar atma, Jenga ve satranç oynama, el sıkışma ve yumruk atma gibi eylemleri gerçekleştirebilen “Dokunsal eldivenleri” tanıttı. Hatta Zuckerberg, yeni tanıtılan eldivenler ile oynadığı Jenga oyununu da paylaştı.

metadan metaverse icin sanal gerceklik eldivenleri

Şu anda Metaverse’e en yakın deneyim, sadece VR gözlükler ve konsollar ile mümkün oluyor. Gelişmiş ve oldukça verimsiz olan profesyonel cihazlar ise henüz normal kullanıcılar için kullanılabilir durumda değil.

Reality Labs ise bu noktada devreye girerek, birçok duyu bilimini birleştirip, sanal gerçeklik algısını geliştirmeyi amaçlıyor.

RL Araştırma Direktörü Sean Keller, konuyla alakalı olarak şu ifadelere yer verdi:

“AR ve VR’deki etkileşim sorununu çözmek için ellerin değeri çok büyük. Başkalarıyla iletişim kurmak, dünya hakkında bilgi edinmek ve onun içinde harekete geçmek için ellerimizi kullanırız. AR ve VR’ye tam bir el varlığı getirebilirsek, ömür boyu motor öğrenmeden yararlanabiliriz. İnsanlar, tıpkı gerçek nesneler gibi sanal nesnelere dokunabilir, hissedebilir ve onları manipüle edebilir.”

Yazar: Cem Arslan Kurt

BBVA, İsviçre’deki Müşterilerine Bitcoin Hizmeti Vermeye Başladı

İspanya’nın en büyük bankalarından biri olan BBVA, İsviçre’deki tüm özel bankacılık müşterilerine Bitcoin alım satım ve saklama hizmeti vermeye başladı. BBVA İsviçre, bu proje üzerinde iki yıldan uzun süredir çalışıyor. Bankanın müşteri çözümleri ve kripto para projesi Başkanı Javier Rubio söz konusu hizmet hakkında şu ifadeleri kullandı: “Blokzinciri teknolojisinde uzmanlaşmış ve bu hizmetleri uygulamak için ...

Bağlantıyı kopyala