Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Avustralya Merkez Bankası’ndan Dogecoin Değerlendirmesi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Son zamanlarda meme coin’lerin oldukça fazla konuşuluyor. Bu meme coin’ler arasında Dogecoin de başı çekiyor. Tesla CEO’su Elon Musk’ın desteğini alan Dogecoin, ülkelerin gündemine bile girdi. Avustralya Merkez Bankası (RBA), Dogecoin ile ilgili açıklama yaptı.

Avustralya Merkez Bankası, Dogecoin’i Yorumladı

Avustralya Merkez Bankası (RBA) Ödemeler Bölümü Başkanı Tony Richards, banka adına konuşan isim oldu. Richards, özellikle kripto para birimleriyle ilgili yapılan anketleri sorguladı. Geçtiğimiz günlerde, Avustralyalıların yüzde 5’inin Dogecoin sahibi olduğunu gösteren bir anket yayınlanmıştı. Richards bu anket hakkında konuştu.

avustralya merkez bankasindan dogecoin degerlendirmesi 2

Bu tür anketlerin muhtemelen yaşlıları ve internete erişimi düşük olan bölgeleri kapsamadığına dikkat çeken Richards, bu açıdan aslında Dogecoin’in sanıldığı kadar popüler olmayabileceğini söyledi.

Richards’a göre, kripto para birimleri bir ödeme aracı olarak kullanılamayacak. Bu yüzden de Avustralya doları için bir tehdit oluşturmuyor. Bu konuyla ilgili Richards şu sözleri kullandı:

“Mağazaların fiyatlarını kripto para birimlerine değiştireceğini, yıllık raporlarını kripto para birimlerinde yapacak şirketleri veya kripto para birimlerinde ödeme almak isteyen insanları göremiyorum.”

Kripto para birimlerine şüpheyle yaklaşan Tony Richards‘ın diğer yandan 2014 yılında bir kripto cüzdanı oluşturduğunu da belirtelim.

Yazar: Hazal Orta

Citadel Securities, Silvergate’teki Yüzde 5.5 Hissesini Açıkladı

Yatırım şirketlerinin kripto şirketlerine olan ilgisi artıyor. Ken Griffin’in şirketlerinden birisi olan ve piyasa yapıcısı olarak çalışmalarına devam eden Citadel Securities, kripto dostu banka olan Silvergate Capital’de hissesinin bulunduğunu açıkladı. Citadel Securities Cephesinden Silvergate Hamlesi Piyasa yapıcısı olarak çalışmalarına devam eden Citadel Securities, Silvergate Capital’de yaklaşık 25 milyon dolar değerinde olan yüzde 5.5’lik bir hissesinin ...

Bağlantıyı kopyala