Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Kurumsal Yatırımcılar Dijital Varlık Pazarına Girme Konusunda Neden Daha Az İstekliler?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 3 dk

Paylaş:

Kripto para birimlerinin, Bitcoin için ile birlikte patlaması 10 yıldan fazla sürdü. Perakende yatırımcılar büyük bir keyif ile kripto paralara dalıyorlar, ancak kurumsal yatırımcılar dijital varlık pazarına girme konusunda isteksiz görünüyorlar ve güvenlik ve uyumla ilgili endişeleri büyük ölçüde belirtiyorlar.

Yine de sektördeki değişiklikler Wall Street’i cezbedebilir. Bloomberg de dahil olmak üzere piyasada yer alan kişiler, kurumsal yatırımcıların ve diğer büyük oyuncuların – emeklilik fonları işleten varlık yöneticileri, aile yatırımları ve benzeri artı bazı riskten korunma fonu yöneticileri – Amerikalıların yaklaşık %27’sinin kripto para birimini aldığını bildirdi. Artık bu kişiler Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine sahipler.

Dijital varlık ticareti yapmaya açık kurumsal yatırımcıların sayısı artıyor olsa da, bu piyasada çoğunlukla eksik olan, Wall Street’teki büyük finansal kurumlarda bulunan yüksek güvenlik ve düzenleme uyum standartlarına sahip bir ticaret alanıdır.

Dijital Varlıkları Kurumsal Yatırımcılar için Daha Çekici Hale Getirmek

Blockchain’e dayanarak, kripto para birimleri; teknolojinin anonimlik gibi çeşitli özelliklerini miras alır. Bununla birlikte, kriptografik anahtarlar gibi niteliklerin, özellikle anahtar depolamanın biraz daha zor olduğu kanıtlanmıştır. Çalınan anahtarlar, yaygın bir olay olmasa da, gerçekten de kripto para mülkiyeti için bir tehlikedir.

Büyük güvenlik ihlalleri, kurumsal yatırımcıları kısmen oyundaki daha büyük sermaye ve uygulanmadığına inandıkları katı yasal düzenlemeler dahilinde çalışma yükümlülüğü nedeniyle, endüstride büyük bir pay elde etmeye karşı temkinli olmaya itmiştir.

Kurumsal yatırımcıların kripto paralar konusunda iştahını açığa çıkarmak, geleneksel yatırımlarda bulunan tüm standartların aynısını gerektirir: güvenlik, fırsat ve düzenlemelere bağlılık.

Dünya Genelinde Kripto Para Düzenlemesi

Küresel olarak hükümetler, kripto para birimine yönelik özel düzenlemeler oluşturarak potansiyel kripto borsası güvenlik ihlallerine ve diğer yasadışı faaliyetlere yanıt veriyor.

Örneğin, Mt. 2014 Gox kripto para borsası, Japonya endüstri için bir dizi kural uyguladı. Malta, Cebelitarık ve Doğu Asya’daki diğer ülkeler de dahil olmak üzere diğer ülkelerde de şirketleri cezbetmeyi umuyordu.

Daha yakın zamanlarda, muhtemelen Facebook’un Libra ile sektöre girmesi beklenen başka ülkeler de harekete geçti. Şubat 2020’de ABD Hazine Sekreteri Steven Mnuchin sektörde “önemli yeni gereklilikler” sunarken , Avrupa Birliği Beşinci Para Aklama ile Mücadele Direktifi (5AMLD) Avrupa kripto para borsalarının dijital varlık suçlarına karşı daha fazla koruma sağlamasını istedi.

İster yasalarca zorunlu olsun ister olmasın; borsalar kullanıcıları siber saldırılardan, sahtekarlık, dijital hack, kara para aklama ve diğer yasadışı faaliyetlerden korudukları bilgisiyle uyum konularını ciddiye alıyor.

Temel ilkeler kurumların dürüstlük, dürüstlük, profesyonellik ve önce müşteri yaklaşımıyla faaliyet göstermesini; makul durum tespiti, siber güvenlik korumaları, sorumlu kurumsal yönetişim ve müşteri varlıklarının korunmasını taahhüt etmek.

Yazar: BTCHaber

Piyasalar Güne Nasıl Başladı? 8 Temmuz 2022

Hafta içi her gün 09:40 – 09:55 saatleri arasında emir toplama işlemlerinin gerçekleştirildiği BIST100‘de fiyat belirleme saati ise 09:55. 8 Temmuz 2022 sabah saatleri itibariyle BIST100, 2.424’ten açıldı.  Dolar/TL, haberin yazımı itibariyle 17,31 seviyesinde seyrederken, Euro/TL paritesi 17,60 seviyesinde.  Sabah saatleri itibariyle ons altın 1.742 TL’den işlem görüyor. Son olarak kripto para piyasasına bakalım. Binance verilerine göre, Bitcoin 21.817 dolardan işlem görüyor. BTC/TRY paritesi ise ...

Bağlantıyı kopyala