Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Invesco’nun Bitcoin ETF’sini Geri Çekme Nedeni Belli Oldu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ProShares tarafından sunulan Bitcoin ETF‘sinin işlem görmeye başlamasının hemen ardından piyasaya sürülmesi beklenen Invesco Bitcoin ETF’si şirket tarafından geri çekilmişti. Aradan geçen bir aylık sürenin ardındın Invesco yöneticileri, Bitcoin ETF‘si ile ilgili merak edilen soruyu yanıtladı.

Invesco Bitcoin ETF’sini Neden Geri Çekti?

Amerika Birleşik Devletleri’nde Bitcoin ETF‘si için onay almaya yaklaşan şirketlerden biri de Invesco‘ydu. Ancak, şirket bu başvurusunu geri çektiğini açıkladı. Financial Times’ta yer alan habere göre, ürün onaylansa bile yatırımcılar için oldukça maliyetli olacaktı ve bu yüzden geri çekme kararı alındı.

invesconun bitcoin etfsini geri cekme nedeni belli oldu 2

Invesco’nun yeni ürünüyle ilgili temel endişesinin maliyetler olduğu ortaya çıktı. Vadeli işlemlere dayalı Bitcoin ETF‘leri doğasına ve ürünün yatırımcılara uygunluğuna bağlı olarak değişen yuvarlama maliyetleri, bir sorun olarak görüldü.

Hemen belirtelim; yüksek yuvarlama maliyeti, vadeli işlem fiyatı, dayanak varlığın fiyatını aştığında ortaya çıkan contango’nun bir sonucu.

Contango sorunu nedeniyle, fonlar yeni bir ön ay sözleşmesine girdikten sonra düşüş başlayabilir. Trader’lar da kayıplarla karşı karşıya kalır. Sonrasında ise trader’ların primli bir ETF‘ye girmekle uğraşması gerekir. Bireysel trader’ların bu yüzden yüksek bir primle bir varlığın ticaretinden ziyade doğrudan risk alma olasılığı daha yüksektir.

Kurumsal yatırımcılar tarafında ise fonun pastadan pay alma isteği iyi sonuçlanmayabilir. ETF‘lerin ilk işlem gününe bakarsak, yüzü gülen taraf sadece milyarlar kazanan ProShares oldu. Diğer ETF’ler ise piyasada pek sonuç gösteremedi.

Sonuç olarak, yatırımcılara bekledikleri ürüne bağlı olmayan bir şeyi vermek yerine onları kripto varlık piyasasında tutmanın daha etkili yolları olduğuna karar verildi.

Yazar: Hazal Orta

Wintermute fon oluşturuyor: Çinli dev şirket de masada

Algoritmik kripto platformu Wintermute, yeni bir sermaye toplamak amacıyla yatırımcılarla görüşmeye başladı. Görüşmeler, 300 milyon dolar değerinde bir fonun oluşmasını sağlayabilir. Bloomberg ve The Information’a göre, sıcak bakan yatırımcılar arasında Çin merkezli medya devi Tencent de yer alıyor. Wintermute, görüşmelerden olumlu çıkarsa 2 milyar dolarlık bir değere sahip olabilir. Wintermute, kripto girişimlerini hızlandırıyor Birleşik Krallık ...

Bağlantıyı kopyala