Bitcoin (BTC) $ 61,918.59 0.76%
Ethereum (ETH) $ 2,399.11 1.32%
BNB (BNB) $ 561.57 0.85%
Solana (SOL) $ 142.40 1.05%
XRP (XRP) $ 0.534436 0.52%
Cardano (ADA) $ 0.348898 1.03%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108507 1.25%
Al veya Sat Paribu

Hükümetler DeFi Konusunda Temkinli

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Blockworks‘ün düzenlemiş olduğu DAS London etkinliğinde yer alan konuşmacılar, hükümetlerin DeFi‘ye (merkeziyetsiz finans) olan yaklaşımı hakkında yorum yaptı. Konuşmacıların ortak fikrine göre; hükümetler, DeFi‘nin yararlarının farkında ama belirsizlik gibi sebeplerden dolayı hala DeFi’ye yönelik düzenlemeler konusunda temkinliler.

hukumetlerin defiye olan yaklasimi 2

Hükümetler DeFi için Biraz Kararsız

DeFi; hisse senetlerine, tahvillere alternatif oluşturması sebebiyle yatırımcılar ve kurumlar için tercih sebebi oluyor. Kurumların ifadelerine göre, nakit paradan sağlanan düşük faiz oranları ve getirisi olmayan tasarruf hesapları yüzünden DeFi‘ye ilgi gittikçe artıyor.

Blockworks‘ün düzenlediği, DAS London etkinliğinde yer alan konuşmacılar, hükümetlerin DeFi‘ye bakış açısına yönelik değerlendirme yaptı. Risk sermayesi fonu (VC) Fabric‘in yönetici ortağı Richard Muirhead, hükümetlerin DeFi‘ye yaklaşım sürecine yönelik “anıtsal olarak işlevsiz” ifadelerini kullandı. Hükümetlerin, DeFi düzenlemeleri konusunda büyük miktarda belirsizlik ve korku duyduğunu ifade etti. Muirhead‘e göre, hükümetler, jeopolitik güvenliği baltalayan AI ve Blockchain teknolojisi konusunda endişeli.

FinTech danışmanlık şirketi Fnality kıdemli ticari ve düzenleme danışmanı Angus Fletcher, kurumların yeniliklere erişmek istediğini ve şimdilik hükümet tarafından, alanın büyümesine izin verildiğini açıkladı. Hükümetlerin, neler olup bittiğini anlama eğiliminde olduğunu, ancak bunun sonucunun belirsiz olabileceğinden dolayı bazı düzenelemeler için kararsız olduklarını belirtti. Fletcher, bazı hükümetlerin DeFi‘nin yararlarının farkında olduğunu, ama bunun yanlış strateji olmasından çekindiklerini de söyledi. Örnek olarak ise, hükümetlerin daha öncesinde sabit kripto para birimlerine yönelmesini hatırlattı.

Yazar: İrem Dölen

Metaco, Lihtenştayn Özel Bankasıyla Ortaklık Kurdu

Kripto para sektöründe sık sık satın alma işlemleri ile karşılaşıyoruz. Kripto şirketleri de yeni ortaklıklarını duyurmaya devam ediyor. Son olarak kripto varlık teknoloji sağlayıcısı Metaco, Lihtenştayn özel bankasıyla ortaklık kuruyor. Metaco’dan Lihtenştayn Özel Bankasıyla Ortaklık Hamlesi İsviçreli kripto varlık teknolojisi sağlayıcısı Metaco, Lihtenştayn özel bankası VP Bank (VPBN) ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Bunun yanında Lihtenştayn’ın Banka Başkan ...

Bağlantıyı kopyala