Bitcoin (BTC) $ 62,006.61 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,421.87 0.08%
BNB (BNB) $ 562.73 0.25%
Solana (SOL) $ 143.33 0.83%
XRP (XRP) $ 0.53041 0.44%
Cardano (ADA) $ 0.349932 1.37%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109081 0.39%
Al veya Sat Paribu

Sun Token (SUN) Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 5 dk

Paylaş:

Sun token (SUN) sabit fiyatlı kripto paraların değiş tokuş edilebilmesi ve stake işlemlerinde kullanılabilmesi için tasarlanmış entegre bir platformdur. Tron (TRX) ağında yer alan bu platform akıllı sözleşmeler sayesinde işlemlerine devam edebiliyor. Sun token ekosisteminde SunSwap havuzları yer alıyor. Bu havuzlar başlangıçta ifade ettiğimiz hizmetlerin gerçekleştirilebilmesi için kullanılıyor. Sun token kullanıcılarının madencilik işlemlerinden de faydalanabildiği bilgisi projenin web sayfasında yer alıyor. Bu içerik boyunca Sun token platformundan ve kripto para ekosistemine kazandırdıklarından bahsedeceğiz. Ayrıca platformun kripto parası SUN token’lere yönelik birtakım verileri de yine bu yazıda paylaşacağız.

Sun token (SUN) projesi kripto para piyasasına oldukça iddialı bir şekilde giriş yaptı. Gündelik hayatlarımızda kullandığımız teknolojik cihazlarda her gün çok sayıda veri girişi yapıyoruz. Bu verilerin kime ait olduğuyla ilgili çeşitli karmaşıkların çıktığına şahit oluyoruz. Sun token projesi verilerin sahipliğiyle ve gizlilikle ilgili geliştirilmiş bir blockchain çözümü olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Belirli özellikler itibariyle benzerlerinden ayrılan Sun token projesini bu yazı boyunca detaylı bir biçimde inceleyeceğiz.

Sunnedir

Çoğu merkezsiz finans (DeFi) platformu, Ethereum (ETH) blok zinciri üzerine inşa edilmiştir. Ne yazık ki, Ethereum’un ölçeklenebilirlik sorunları bu uygulamaları çalıştırmanın maliyetini artırıyor. Üstelik Ethereum 2.0’ın bunları gerçekten çözmesi biraz zaman alacak gibi görünüyor. Bu nedenle NEO, EOS ve Tron gibi blockchain ağları kendilerini DeFi odaklı ürünlere güç vermeye hazır platformlar olarak tanımlıyor. Bu platformların DeFi alanının geleceğinde yer alacağı yönünde görüşler olduğunu söylemek mümkün.

Sun Token (SUN) Ne Zaman Çıktı?

Sun token (SUN) platformu, TRON (TRX) ağı üzerinde stablecoin alışverişi yapılmasına olanak veren bir platformdur. Sun token kullanıcıları ayrıca token madenciliği ve stake etme gibi hizmetlerden de faydalanıyor. Sun token ekosisteminin kendi kendini yöneten ve bu alanda hizmet veren ilk platform olduğu projenin web sayfasında iddia ediliyor. Sun token (SUN) projesinin 2017 yılında faaliyetlerine başladığı belirtiliyor. Projenin web sayfasında yer alan yol haritası incelendiğinde ekibin çalışmalarının bu yıla dayandığı görülüyor. Sun token ekosisteminin tam işlevsel bir şekilde çalışmalarına başlaması ise 2018 yılına denk geliyor. Ancak Sun token’lerin işlemlerine başlaması ve kullanıcılarıyla buluşması daha geç bir döneme tekabül ediyor. CoinMarketCap verilerine göre SUN token’lerin 2021 yılında borsalarda işlem gördüğü bilgisine ulaşıyoruz.

SUNtokennedir

Sun Token (SUN) Fiyatı Nedir?

Sun token (SUN) platformunun kripto parası SUN ile ilgili en yeni fiyat verilerine aşağıda yer alan başlıklardan ulaşabilirsiniz. Sun token ekibi projenin kullanıcılara tanıtımı adına detaylı evraklar hazırlamış. Bu evraklarda Sun token’e yönelik de birtakım gerçeklere işaret edilmiş. Buna göre Sun token’lerin toplamda piyasaya ne kadar arz edileceğiyle ilgili bir limit paylaşılmıyor. Ancak toplam arzın 19,9 milyar dolaylarında olduğunu görüyoruz. Dolaşımdaki SUN token sayısı ise 4,97 milyar kadar.

Sun Token Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 SUN token [mcryptocoin=”SUN” currency=”TRY” realtime=”on”] TL’den işlem görüyor. SUN token fiyatı son 24 saat içerisinde [mcryptocoin=”ASR” info=”change” realtime=”on”] değişim gösterdi. SUN token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise [mcryptocoin=”SUN” info=”volume” realtime=”on”] dolar, toplam piyasa değeri ise [mcryptocoin=”SUN” info=”marketcap” realtime=”on”] dolar seviyesinde.

Sun Token Kaç Dolar?                             

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 SUN token [mcryptocoin=”SUN” currency=”USD” realtime=”on”] dolardan işlem görüyor. 2021 yılının kasım ayı itibariyle SUN token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,046 dolarla kaydetti. Bununla birlikte SUN token yılın en düşük seviyesini ise 0,017 dolarla belirledi.

SUN token

Sun Token (SUN) Nasıl Çalışmaktadır?

Sun token (SUN), blok zinciri ağı TRON (TRX) üzerinde merkezsiz finansın (DeFi) gelişimini ilerletmek için tasarlanmış bir kripto para birimidir. “TRON’daki en önemli Bitcoin eşdeğeri” olarak tanımlanan SUN, TRON’un TRC-20 token standardında çalışan gönüllü bir projedir. Özel bir topluluk, işlemleri akıllı sözleşmeler aracılığıyla yönetir. Bu özel topluluğuna Sun topluluğu diyebiliriz. SUN token sahiplerinin ekosistemi yönettiğini ifade edebiliriz. Bu durum kripto paraların temel felsefesiyle birebir uyumluluk gösteriyor. Sun token’lerin piyasaya sürülüşü için gerekli olan madencilik faaliyetlerinin resmi lansmandan iki hafta önce Eylül 2020’nin başında yapılmaya başladığını görüyoruz. Buna göre Sun token’lerle madencilik yapmak mümkün. Kullanıcılar, SUN token türünden ödüller ve yönetim hakları kazanmak için TRON’un TRX token’ini veya diğer TRC-20 jetonlarını stake edebilirler. Bu da Sun token sahiplerinin stake hizmetlerinden de faydalanabildiğini gösteriyor.

Sun token’in (SUN) temel amacı merkezi olmayan bir internet ekosistemi yaratmak.  Daha doğrusu bu merkezsiz ekosistemi yaratmak için çabalayan Tron (TRX) ekibine destek olmaktır diyebiliriz. Sun token projesi özellikle DeFi’ye odaklanıyor ve TRON’a blockchain işlemlerinde yardımcı oluyor. Bu bağlamda Sun token’lerin görevi tıpkı DeFi platformlarının yerel token’lerinin sahip olduğu işleve benziyor.  Sun token sahipleri stake işlemleri karşılığında ödüllendiriliyor. Sun token ekosisteminde madencilik işlemleri için de bir platform meydana getirilmiş. Kullanıcıların bu olanaktan da faydalanması mümkün.

Sun Token (SUN) Nasıl Satın Alınır?

Sun token satın almak için belirli borsalar kullanılabilir. Bu borsaların başında Binance, Bithumb, Gate.io, KuCoin, FTX ya da Coinone gibi isimler yer alıyor. Dünyanın en büyük borsalarından Binance, Sun token’ler için USDT ve BUSD gibi kripto paralarla işlem çifti oluşturmuş. Kullanıcılar bu para birimleriyle Binance üzerinden Sun token sahibi olabilirler. Hangi borsayı kullanacağı konusunda karar vermek kullanıcıların kendilerinin alması gereken bir karar.

Yazar: Ömer Uçar

Türkiye’nin kripto kanun taslağından başlıklar

Dünyadaki tüm ülkeler içinde bugüne kadar kripto varlıklarla ilgili kanun çıkartanlar da dahil olmak üzere hiçbir ülke kripto varlıklarla ilgili net bir resim oluşturamadı. Bu varlıklar yerine göre emtia (yani ticari meta meta, örneğin bakır, buğday gibi) yerine göre ise gayri menkul (yani örneğin hisse senedi, tahvil gibi) gibi davranıp var olan kural ve kanunların ...

Bağlantıyı kopyala